Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Ut på tur med frukt og grønt i sekken

Vi nordmenn er kjent for å være en turglad nasjon, og få eller ingen andre land kan vise til like stor oppslutning om søndagsturen som felles fysisk aktivitet for hele familien.

Ut på tur med frukt og grønt i sekken

Kanskje har vi med noe å spise ut på tur, eller vi samles rundt en deilig søndagsmiddag hjemme etterpå. Og i feriene drar vi ut på ski eller til fots, med niste i sekken, og kanskje noe ekstra godt som dessert? Uansett hvor du drar, hvem du er sammen med, eller hvor kort eller lenge dere holder på – frukt og grønnsaker setter en ekstra piff på nisten.

Vinterlige tips til mat på tur:

Varm grønnsaksuppe på termos

Bruk en posesuppe eller fersk, ferdig potetmos som utgangspunkt og tilsett vann, ekstra blomkål- og brokkolibuketter, delte sukkerertbelger, paprikaterninger og revet gulrot. Eller bruk en ferdig, fersk wokblanding. Serveres med grove rundstykker eller grovt pinnebrød.

Gryterett over bål

Ha med ferdig stekt karbonadedeig, ferdig oppkuttede rotgrønnsaker i små terninger, (gulrot, sellerirot, persillerot, søtpotet), en boks maiskorn og en gryterettbasis. Bland og kok ferdig over bålet.

Kylling på grillen

Skjær et snitt i en fersk kyllingfilet, stikk inn noen hvitløksfedd og litt hvit geitost. Pakkes godt hjemme, men stekes uten folie på grillen til kyllingen er gjennomstekt. Ved siden av steker du halve bifftomater og serverer med ferdigkokt fullkornsmakaroni fra termos.

Varm dessert

Skrell og del epler eller pærer i båter. Vend i en blanding av kanel og litt sukker - en teskje per frukt er passe. Pakk båtene inn i en «konvolutt» av aluminiumsfolie sammen med hakkede mandler og litt rosiner. Lukk godt. Bakes på grill til frukten kjennes myke ut.