Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Frukt og grønt inneholder kalium

Kalium er ett av de næringsstoffene som lett forsvinner i den industrielle matproduksjonen.

En god måte å få i seg mer kalium på, er å spise mer frukt og grønnsaker. Da får du samtidig viktige vitaminer, sporstoffer, kostfiber, andre mineraler og aktive stoffer med på kjøpet.

Kalium inngår i mange prosesser i kroppen, spesielt de som regulerer blodtrykket. Vi har omtrent 140 gram kalium i kroppen. Det aller meste av dette er inne i cellene, hvor den viktigste oppgaven er å samarbeide med natrium om å opprettholde balansen mellom væske inni og utenfor cellene.

En god kaliumstatus bidrar også til nervestystemets normale funksjon og til normal muskelfunksjon. 

  • Avokado
  • Banan
  • Kiwi
  • Blomkål
  • Grønnkål
  • Brokkoli
  • Mais
  • Purre
  • Rosenkål
  • Sellerirot
  • Spinat
  • Stangselleri
  • Potet 
Banan