Bama

Slik får du barna til å spise mer frukt og grønt

Barn er i vekst og trenger vitamin C og de andre næringsstoffene som finnes i frukt, bær og grønnsaker.

Men ikke alle barn er like begeistret for frukt og grønt – det kan rett og slett være en utfordring å sørge for at de får i seg den anbefalte mengden på 5 porsjoner om dagen.

Samtidig vet vi at det er i løpet av barneårene som grunnlaget for gode spisevaner legges. Heldigvis finnes det noen tips som kan gjøre jobben som foreldre litt lettere. 

3 tips for å få barna dine til å spise mer frukt og grønt:

  • Ha alltid frukt, bær og grønnsaker tilgjengelig. Det er det viktigste du kan gjøre for at barna dine skal spise mer frukt og grønt.
  • Kutt opp frukten og grønnsakene og la det stå fremme på bordet – eller ha det klart i kjøleskapet. Barna spiser garantert mer når frukten og grønnsakene er oppkuttet. PS! Klem over noen dråper lime, så holder frukten seg frisk og fristende.
  • La barna få være med på kjøkkenet. Barn synes det er mye mer spennende å spise det de har fått være med på å lage selv.

For at barn skal like grønnsaker er trikset å få grønnsakene til å smake enda bedre. Grønnsaker med hummus (bønnedipp), tzatziki eller hjemmelaget guacamole er garanterte suksesser.

Mange barn er skeptiske til grønne prikker og fremmedelementer. Selvfølgelig er det viktig å gi barna et bevisst forhold til grønnsaker, men det kan neppe skade om du kamuflerer grønnsakene i sauser, supper, mos og pureer. 

Prøv blomkålsuppe i blender, brokkolipuré, rotmos, jevnede supper og pastasauser med grønnsaker.