Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Spennende oppskrifter med avokado

Avokado kan brukes til alt!

Avokado har blitt en hverdagsfavoritt – og det er lett å skjønne hvorfor. Den myke konsistensen og milde smaken passer til alt fra frokost til middag. I tillegg er den rik på sunt fett og full av næring. Her finner du tips, oppskrifter og alt du trenger å vite om avokado.

Sveip for deilige guacamole oppskrifter

Slik sjekker du om avokadoen er moden 🥑

1. Se på fargen
Er skallet fortsatt grønt, er den ikke moden enda. Mørkere skall kan bety at den er klar til å spises.

2. Klem forsiktig
Hold avokadoen i håndflatene og klem lett. Hvis den gir litt etter og kjennes myk uten å være bløt, er den moden.

3. Sjekk under stilken
Stilken skal løsne lett. Er det grønt under – perfekt! Er det brunt – da er den overmoden.

Hvilke næringsstoffer finnes i avokado?

I tillegg til de sunne fettsyrene inneholder avokado næringsstoffene folat, kalium, vitamin E, vitamin B6, kobber og kostfiber. Alle disse næringsstoffene har ulike oppgaver i kroppen vår.

Sveip for deilige avokado toast

Sliter du med å treffe riktig tidspunkt for når avokadoen er moden? 🥑

Her får du tips til hvordan du kan speede opp eller bremse modningen av avokado hjemme.

 Vil du modne avokadoen raskere?

Legg den umodne avokadoen i en papirpose sammen med en banan eller et eple.
Disse fruktene produserer et naturlig modningshormon som heter etylengass, som setter fart på modningsprosessen.

Lukk posen, og la den ligge i romtemperatur. Sjekk avokadoen daglig – etter 1–3 dager vil den som regel være perfekt moden og klar til bruk!

 Vil du bremse modningen?

Hvis du har flere avokadoer enn du rekker å spise, kan du oppbevare de umodne i kjøleskap. Kulden bremser modningen, slik at du kan nyte dem litt senere – akkurat når det passer deg.

Avokado til middag? Sveip for tips.

Inneholder avokado mye fett?

Avokado har et høyt innhold av det sunne fettet umettet fett. Å bytte ut mettet fett med umettet fett kan senke kolesterolet, noe som er veldig bra for oss. En for høy kolesterolkonsentrasjon øker nemlig risikoen for hjertesykdom.

Prøvd avokado i smoothie? Sveip for oppskrifter