Guacamole med tomat
Guacamole er det perfekte følget til all meksikanskinspirert mat, men det passer også helt supert som tilbehør til andre skalldyr- og kjøttretter. Prøv denne deilige varianten med hakkede tomater!

Velg antall porsjoner
Ingredienser
-
- 2 stk avokadoer
- 1 stk lime
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili
- 4 ss koriander, hakket
- 2 stk plommetomater
- salt etter smak
Slik gjør du det
- Del avokadoene, fjern steinen og skrap ut kjøttet.
- Mos avokadokjøttet med en gaffel, og bland inn limesaft.
- Rens chilien for frø. Fjern skallet på hvitløken.
- Finhakk chili og hvitløk.
- Rør inn chili og hvitløk i avokadomosen, sammen med koriander og en klype salt.
- Del tomatene i to, og skrap ut den bløte kjernen.
- Skjær tomatkjøttet i små terninger, og rør tomatene forsiktig inn i guacamolen.
Tips
Server guacamolen med det samme, eller dekk til overflaten med plastfilm. Trykk plastfilmen helt ned på overflaten, slik at det ikke er noe luft i mellom. La guacamolen hvile i kjøleskapet frem til servering.