Guacamole med tomat | Bama

Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Guacamole med tomat

Guacamole er det perfekte følget til all meksikanskinspirert mat, men det passer også helt supert som tilbehør til andre skalldyr- og kjøttretter. Prøv denne deilige varianten med hakkede tomater!

  • 4 porsjoner
  • 10 minutter
  • Lett

Velg antall porsjoner

Ingredienser

    • 2 stk avokadoer
    • 1 stk lime
    • 2 fedd hvitløk
    • 1 stk rød chili
    • 4 ss koriander, hakket
    • 2 stk plommetomater
    • salt etter smak

Rangér denne oppskriften

Rangér denne oppskriften
4,2 /5 av 6 rangeringer

Slik gjør du det

  1. Del avokadoene, fjern steinen og skrap ut kjøttet.
  2. Mos avokadokjøttet med en gaffel, og bland inn limesaft.
  3. Rens chilien for frø. Fjern skallet på hvitløken.
  4. Finhakk chili og hvitløk.
  5. Rør inn chili og hvitløk i avokadomosen, sammen med koriander og en klype salt. 
  6. Del tomatene i to, og skrap ut den bløte kjernen.
  7. Skjær tomatkjøttet i små terninger, og rør tomatene forsiktig inn i guacamolen. 

Tips

Server guacamolen med det samme, eller dekk til overflaten med plastfilm. Trykk plastfilmen helt ned på overflaten, slik at det ikke er noe luft i mellom. La guacamolen hvile i kjøleskapet frem til servering.

Næringsinnhold

Relaterte artikler

Relaterte produkter

Oppskrifter