Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Slik koker du poteter

Poteten er en skikkelig tradisjonsrik godbit, som er superenkel å tilberede.

Slik koker du poteter

Hvordan koke poteter? 

  1. Vask eller skrell potetene.
  2. Legg dem i kokende lettsaltet vann, eller bruk en dampkjele eller rist.
  3. Skru ned varmen når potetene er lagt i, de skal ikke fosskoke.
  4. Kokefaste poteter, som Asterix, Folva og Beate, skal koke i 15-25 minutter.
  5. Melne poteter, som Gulløye, Ringerikspotet, Kerrs pink og Pimpernel, skal trekke i 20-25 min, mens mandelpoteter kun trenger 5-15 min.
  6. Koke- og trekketiden varierer selvfølgelig etter størrelsen.
  7. La potetene hvile litt før servering, da kommer potetenes konsistens og smak best frem.

Tips

Se videoen under for flere potet-triks.