Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Slik tilbereder du beter

Fargerike beter, med en mild, søt og litt jordaktig smak. Nam!

Slik tilbereder du beter

 Hvordan koke beter? 

  1. Beter bør kokes med skallet på, slik at næringsstoffene bevares på best mulig måte.
  2. Fyll en gryte med vann, og kok opp. Ha i betene. Koketiden varierer fra 1-2 timer, avhengig av betenes størrelse. 
  3. Sjekk om betene er møre og ferdige ved å stikke en kniv i dem.
  4. Avkjøl rødbetene, og gni av skallet. 

Hvordan bake beter? 

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Skrell betene, og del dem i grove kløfter. 
  3. Ha betene i en ildfast form, og drypp over litt olje. 
  4. Ha over salt, pepper, urter, sitron og hvitløk, om du vil det.
  5. Dekk formen med aluminiumsfolie, og bak betene i omtrent 45 minutter. 

Hvordan bruke beter til råkost? 

  1. Ta gjerne på deg hansker! Rødbeter avgir spesielt mye farge.
  2. Skyll, skrell og skjær betene i skiver eller strimler. Du kan også bruke et råkostjern, eller en mandolin.
  3. Serveres som de er, eller i en råkostsalat. 

Tips 

Beter passer til fisk, kylling og kjøtt.