Slik tilbereder du rotgrønnsaker
Dette er manges favoritt-tilbehør. Det smaker nydelig, er utrolig enkelt å lage og passer til alt.
Hvordan bake rotgrønnsaker?
- Sett ovnen på 200 grader.
- Skrell og skjær dine utvalgte rotgrønnsaker i jevne biter.
- Legg rotgrønnsakene i en ildfast form.
- Drypp over litt olivenolje. Ha over sitronsaft, urter, salt og pepper, om du vil.
- Bak rotgrønnsakene til de er møre. Det tar omtrent 40 minutter.
- Vend grønnsakene et par ganger underveis i stekingen.
Hvordan lage rotmos?
- Rens, skrell og del alle grønnsakene i jevne biter.
- Ha grønnsaksblandingen over i en kjele. Tilsett vann, slik at det akkurat dekker innholdet, og ha i en god klype salt.
- Kok grønnsakene helt møre.
- Hell av kokevannet, og mos grønnsakene sammen med fløte og smør.
- Ønsker du en finere konsistens på rotmosen, kan du bruke en stavmikser eller hurtigmikser.
- Smak til mosen med salt og pepper.