Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Slik tilbereder du rotgrønnsaker

Dette er manges favoritt-tilbehør. Det smaker nydelig, er utrolig enkelt å lage og passer til alt.

Slik tilbereder du rotgrønnsaker

Hvordan bake rotgrønnsaker?

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Skrell og skjær dine utvalgte rotgrønnsaker i jevne biter.
  3. Legg rotgrønnsakene i en ildfast form.
  4. Drypp over litt olivenolje. Ha over sitronsaft, urter, salt og pepper, om du vil.
  5. Bak rotgrønnsakene til de er møre. Det tar omtrent 40 minutter.
  6. Vend grønnsakene et par ganger underveis i stekingen. 

Hvordan lage rotmos?

  1. Rens, skrell og del alle grønnsakene i jevne biter.
  2. Ha grønnsaksblandingen over i en kjele. Tilsett vann, slik at det akkurat dekker innholdet, og ha i en god klype salt.
  3. Kok grønnsakene helt møre.
  4. Hell av kokevannet, og mos grønnsakene sammen med fløte og smør.
  5. Ønsker du en finere konsistens på rotmosen, kan du bruke en stavmikser eller hurtigmikser.
  6. Smak til mosen med salt og pepper.

     

Se Runa lage ovnsbakte rotgrønnsaker, hasselback gulrøtter, saltbakte beter og rotgrønnsaksgrateng.