Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Enkel tilberedning og mat i farta

Det er stor interesse for lokal, sunn og grønn mat. Den skal gjerne også være enkel å tilberede eller kunne tas med på farta. BAMA Industri videreforedler salater, poteter, frukt og grønnsaker til et stadig voksende marked. Det skal gå raskt å lage sunne og grønne middager i en travel hverdag.

Enkel tilberedning og mat i farta

Endelig innflytting på Tranby

I januar startet innflyttingen, og nå huser anlegget både BAMA Blomster og BAMA Industri.

Det var sårt tiltrengt for selskapene, som for lengst hadde vokst ut av sine gamle lokaler. Det nye anlegget er rigget for vekst, er topp moderne og har nærhet til det fantastiske produsentmiljøet i Lier ved Drammen. Anlegget er bygget etter strenge miljøkrav, og vil sertifiseres etter Breeam-standard. Med en grunnflate på 23 700 m2, er det god plass til de rundt 450 medarbeiderne.

BAMA Industri har foredlet salater, frukt og grønnsaker ved to anlegg på Lierstranda siden 1996. Også administrasjon har holdt til her. Selskapet har også et anlegg for potetforedling i Moss samt fire anlegg i Oslo, Bergen Trondheim og Tromsø. Her produserer BAMA Industris datterselskap Nordic Lunch populære, ferske måltidsløsninger og en rekke påsmurte produkter, som wraps og sandwicher til kunder i dagligvare- og servicehandelmarkedet.

I løpet av sommeren flyttet både produksjonen og administrasjonen til Industri inn i det nye bygget. BAMA Industri kan se tilbake på flere år med betydelig vekst. Fersk og sunn mat, samt mellommåltider, er produktkategorier som folk vil ha mye av. I tillegg har forbrukerne et økt fokus på helse, bærekraft og lokal mat.

På Tranby vil dagens produksjonskapasitet mer enn fordobles, og det er god plass til ytterligere innovasjon og utvikling. Av varene som frem til nå har blitt foredlet på Lierstranda, er rundt halvparten norske. Mai til oktober er norsk sesong, og i denne perioden er mer enn 90 prosent av råvarene som foredles dyrket i nærheten. Det betyr mindre transport og ferskere varer.

Leverer friske kvalitetsblomster

Fram til årsskiftet 21/22 var BAMAs blomstervirksomhet lokalisert i Asker, Mjøndalen og Stokke. Nå er de tre avdelingene endelig samlokalisert i det nye bygget på Tranby. Det betyr økt produktivitet, forbedret HMS og bedre vareflyt, i tillegg til en topp moderne arbeidsplass for de ansatte. Med de tre avdelingene under samme tak, fjernes også unødvendig mellomtransport, et viktig bidrag til en enda mer effektiv verdikjede og redusert CO2-utslipp. 

Nordmenns forbruk av blomster er høyt, og blomstervirksomheten leverer kvalitetsblomster til både dagligvare, faghandel og servicehandel i hele Norge. BAMAs blomstervirksomhet handler direkte fra dyktige produsenter i inn- og utland, og har egen lokal produksjon av buketter og oppsatser i det nye bygget på Tranby. Vi tilbyr et bredt sortiment i en voksende kategori som møter forbrukernes ønsker og behov gjennom årets mange sesonger og anledninger.