Bama

Byggotto med ovnsbakte rotgrønnsaker

ca. 1 time

Skikkelig digg byggotto med rågode rotgrønnsaker.

4/5 av 6 rangeringer

Ingredienser for 4 personer

Byggotto med ovnsbakte rotgrønnsaker

  • 3 dl byggryn, bløtlagt i minst tre timer
  • 1 stk sjalottløk
  • 2 ss vanlig olivenolje
  • 1 dl eplemost
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 1 dl parmesanost, revet
  • 3 ss hasselnøtter, hakkede, ristede
  • 3 ss gresskarkjerner, ristede
  • 1 dl hakkede urter som persille*, gressløk* og basilikum*
  • noen dråper sitronsaft*
  • salt* og pepper*

Bakte rotgrønnsaker

  • 3 stk rødbeter
  • 4 stk gulrøtter
  • 1 stk sellerirot
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 tsk honning
  • 2 ss vanlig olivenolje
  • salt* og pepper*
  • *ikke næringsberegnet

Tilberedning

  1. Vask, rens og skjær alle rotgrønnsakene i jevne kløfter, biter eller staver.
  2. Bland grønnsakene med knust hvitløk, sitronsaft, honning og olivenolje.
  3. Legg dem utover i en stor ildfast form eller på et stekebrett.
  4. Bak grønnsakene ved 200 grader til de er møre, cirka 40 minutter.
  5. Vend grønnsakene et par ganger underveis i stekingen.
  6. Finhakk sjalottløken og fres den blank i olivenolje.
  7. Tilsett byggrynene og rør godt rundt.
  8. Spe med eplemost og buljong.
  9. La det småkoke under sporadisk omrøring til grynene er møre og det meste av væsken har fordampet, cirka 40 minutter.
  10. Rør inn ost og urter og smak til med noen dråper sitronsaft, salt og kvernet pepper.
  11. Fordel byggottoen på tallerkener og topp med bakte rotgrønnsaker.
  12. Dryss over nøtter og gresskarkjerner.