Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

De viktigste grønnsakene er de du spiser

Vi blir stadig oppfordret til å spise mer grønnsaker, men det er ikke alltid vi får det til i en hektisk hverdag. Derfor setter vi fokus på de aller viktigste grønnsakene; nemlig de du faktisk spiser.

De viktigste grønnsakene er de du spiser

Fyll tallerkenen med farger

Å spise frukt og grønt hver dag er noe av det beste vi kan gjøre for kroppen og en middagstallerken som bugner av farge er både fint å se på og smakfullt å spise. Mange grønnsaker, som asparges, padron og sukkererter, trenger veldig kort tilberedningstid, noe som gjør dem til supre hverdagsgrønnsaker som hele familien kan like.

Se hele vårt sortiment av fantastiske grønnsaker her.

En liten vei å gå

Vi er glad i både frukt og grønnsaker her til lands, men vi spiser likevel ikke nok av det på en daglig basis. Nasjonale undersøkelser viser at voksne i Norge kun spiser tre og en halv porsjon frukt og grønnsaker om dagen, noe som betyr at vi enda har en liten vei å gå for å nå målet om å spise 5 om dagen.

5 om dagen

«5 om dagen» er et mål om at vi skal spise minst 5 porsjoner frukt, bær og grønnsaker om dagen. Å spise 5 om dagen kan bidra til bedre helse og livskvalitet og ifølge helsemyndighetene forbygger 5 om dagen livsstilssykdommer som overvekt, diabetes type 2, hjertesykdom og visse former for kreft.

Gjør det enkelt

Det behøver ikke være vanskelig å få i seg 5 om dagen. For voksne tilsvarer 5 om dagen 500 gram frukt og grønt, da målt uten skall og steiner som ikke kan spises. Om man spiser frukt og grønt hele dagen trenger man ikke å spise alle grønnsakene på samme tid, som gjør målet litt enklere å nå.

De viktigste grønnsakene er de vi faktisk spiser, og det er de som er med på å gjøre 5 om dagen til et mål vi kan nå. Husk at grønnsaker kan spises både til frokost, lunsj og middag og som snacks gjennom dagen.

Se alle våre gode grønnsaksoppskrifter her.

Det er alltid sesong for smakfulle grønnsaker! Se etter Season-merket i butikken, det er et kvalitetsmerke for grønnsaker med herlig smak. Season gjør det enklere for deg å velge kvalitet og inspirerende å lage god middag – hele uka.