Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Hverdagsluksus med asparges

Asparges er en delikat grønnsak med mye smak som er like god til hverdags som til fest!

Hverdagsluksus med asparges

En grønn smaksfest

Asparges har en veldig særegen, nøtteaktig smak med en mild bitterhet. Toppen av aspargesen er søtest, og det er mange som synes at denne delen er aller best. Asparges har en fast konsistens og blir ekstra saftig ved varmebehandling.

Tips!

Er du usikker på hvor du skal kutte av enden aspargesen? Jobb deg nedenfra – der det er mulig å knekke stilken med et enkelt grep, der skal den kuttes.

En rask hverdagsgrønnsak

Asparges er gjerne forbundet med festligheter og søndagsmiddager, men den er også en super grønnsak å ha i bakhånd i hverdagen. Den er rask å tilberede og trenger lite varmebehandling før den gode smaken kommer fram. Har du ekstra dårlig tid kan du også dele de på langs, da blir de enda fortere ferdig. Aspargesen kan kokes, stekes, dampes, stues eller wokkes og kan brukes til en rekke ulike retter. Den er super som forrett, men er også god i salater, som topping på pizza eller i en wok.

Slik koker du asparges

  1. Kutt av den trevlete delen, ca. 2–3 cm fra bunnen.
  2. Kok aspargesen i godt saltet vann i 1–2 minutter. Det er viktig at de ikke kokes for lenge, da forsvinner både smak og farge.
  3. Avkjøl aspargesen i kaldt vann, gjerne med isbiter i. Det stopper kokeprosessen og gjør aspargesene ekstra sprø.

Asparges er en kalorifattig grønnsak, men er rik på kostfiber og vitamin K. I tillegg er de en kilde til B-vitaminet folat, samt til sporstoffet jern. Aspargesen bør oppbevares kaldt, gjerne rundt 2–4 grader.

Asparges fra Season får du kjøpt hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob’s og KIWI.