Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Bakte søtpotetbåter med aspargesbønner og torskeloin

Sprø bønner og bakt søtpotet er perfekt følge til stekt torsk.

  • 4 porsjoner
  • 1 time
  • Lett
Bakte søtpotetbåter med aspargesbønner og torskeloin

Velg antall porsjoner

Ingredienser

    • 3 stk. søtpoteter
    • 200 g aspargesbønner
    • 700 g torskeloin*
    • nøytral olje*
    • salt og pepper*
    • *ikke næringsberegnet

Slik gjør du det

  1. Vask søtpotetene godt og skjær dem i lange båter. Vend i litt olje, salt og pepper.
  2. Legg søtpotetbåtene på et stekebrett eller i en ildfast form og bak på 220 grader i 15–20 minutter til de er møre.
  3. Krydre torsken med salt og pepper og stek den i panne i smør eller olje. Senk varmen og stek den ferdig i pannen med skinnsiden ned, mens du øser over smør fra pannen. Du kan også steke den ferdig i ovnen.
  4. Kutt enden av aspargesbønnene og kok dem i lettsaltet vann i 2–3 minutter.
  5. Anrett søtpoteter, aspargesbønner og torsk på en tallerken og server.

 

 

Næringsinnhold