Avokado | Bama

Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Avokado

Avokado er en av de mest næringsrike grønnsakene som finnes og den har en herlig fløyelsmyk konsistens. Den spises rå og kan brukes i en mengde ulike retter.

Avokado

Forberedelser 

Avokado spises som den er! Fjern steinen med en kniv.

Bruksområder 

Avokadoen er stjernen i det latinamerikanske kjøkkenet og er hovedingrediensen i folkefavoritten guacamole. Avokadoen egner seg godt til flere ulike kjøkken og den milde smaken er en perfekt motpart til sterke smaker. Prøv den også i salat, saus, kalde supper, som pålegg eller i smoothie. 

Oppbevaring

Moden avokado kan oppbevares i kjøleskap, men ikke under 5 ºC. Umoden avokado har lengre holdbarhet og burde lagres i en temperatur på 6-10 ºC. Avokado modnes raskt på kjøkkenbenken.

Ernæring 

Avokado er rik på mykt fett, en- og flerumettet. Den er også rik på B-vitaminet folat og kalium. I tillegg er den også en kilde til kostfiber, vitamin E og B6.

Smak  

Avokado har en myk konsistens og en mild, nøtteaktig smak.

Tips!

Du kan se om avokadoen er moden ved å fjerne den lille knoppen på enden. Hvis det er brunt under er avokadoen dårlig og hvis det er grønt under er den moden. 

Oppskrifter med avokado

Relaterte oppskrifter