Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Banan er perfekt til trening!

Finn ut hvorfor bananen er et "must" i treningsbagen!

Banan er perfekt til trening!

Bananen har lenge hatt en fast plass i treningsbagen, og det er ikke uten grunn. Frukten er en ferdig innpakket matpakke som holder seg godt i romtemperatur. Den smaker digg og er enkel å spise. Samtidig har bananen en riktig sammensetning av næringsstoffer, som kommer til god nytte– både før, under og etter trening.  

Gir deg energi

Bananen inneholder flere gunstige næringsstoffer, som folat og vitamin B6. De bidrar til å redusere tretthet og slitenhet, og gir deg mer energi. De samme næringsstoffene bidrar til en normal psykologisk funksjon, så hodet får gode forutsetninger for å henge med under hele treningsøkten. 

Tar vare på immunforsvaret

En forutsetning for å kunne trene mye er å holde seg frisk. Bananen byr på både folat og vitamin B6, som bidrar til et normalt immunforsvar.  

Hva med sukkeret? 

Banen har et naturlig innhold av fruktsukker, men det gjør den ikke usunn– tvert imot. Som du leser over, tilfører den kroppen energi og en pakke supre næringsstoffer. En moden banan inneholder mer raske karbohydrater enn en umoden banan, og mindre fiber. Derfor kan det være lurt å velge en moden banan når du skal trene. 

Mange bruksområder

Bananen er søt og god, og smaker godt alene eller sammen med annen mat. En gjennomsnittlig banan inneholder 95 kcal, og kan brukes som en søt smaksforsterker i smoothies, bakverk, frokostblandinger eller salater.