Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Litt grønnere.

5 om dagen på din måte!

Det skal være enkelt å få i seg 5 om dagen! Vi har samlet noen av våre favorittoppskrifter for hvordan du kan lage litt sunnere, smartere, diggere og kjappere måltider.

 

Blad_BamaGrønn.png

Litt grønnere. Vips litt sunnere.

Prøv noe nytt på en hverdag; ikke vent til det er fest! Det gjelder å finne matgleden, også på en helt vanlig dag. Gulrot og brokkoli er vitaminrike stjerner som gjerne tar en dans med dine kokkekunster. Se noen av våre anbefalte oppskrifter for litt sunnere, næringsrike og mer mettende måltider, der grønnsakene har viktige roller.

Sveip for sunnere oppskrifter

Litt grønnere. Vips litt diggere.

Har du lyst på noe digg til helgen? Det er mange måter å lage digg mat på, og det avhenger av personlige preferanser og smak. Det viktigste er å velge gode råvarer og tilberede dem på en måte som fremhever smaken. Under finner du noen av våre anbefalinger til litt diggere måltider.

Sveip for diggere oppskrifter

Litt grønnere. Vips litt smartere.

Familiens fredagstaco er nærmest "tradisjonsmat", men kan trenge en utfordrer som spiller middagen enda bedre. Gjør tacoen og andre retter litt smartere med den mettende og allsidige søtpoteten, for denne folkefavoritten er klar til å bistå dine kokkekunster. 

Sveip for smartere oppskrifter

Litt grønnere. Vips litt kjappere.

Kjappe måltider er en god løsning for deg som ikke har mye tid til å følge lange oppskrifter, men ønsker å lage gode, grønne måltider likevel. Det finnes mange sunne alternativer fulle av næringsrike grønnsaker, som tar kort tid å lage! 

Sveip for kjappere oppskrifter

Blad_BamaGrønn.png

Tips for å få i deg 5 om dagen

Det er mange måter å få i deg 5 om dagen på. Her er noen tips du kan prøve:

  1. Inkluder frukt og grønnsaker i alle måltidene dine. Legg for eksempel grønnsaker i omeletten, ha frukt i yoghurten eller på havregrøten din. 

  2. Hold alltid en bolle med frukt på kjøkkenbenken, slik at du alltid har noe friskt å spise når du blir sulten.

  3. Lag grønnsaksdipp til snacks. Sett frem gulrøtter, paprika, cherrytomater og brokkoli som passer perfekt til dip, hummus eller guacamole.

  4. Lag smoothies med frukt og grønnsaker. Du kan for eksempel ha spinat, banan, mango og gresk yoghurt i blenderen. 

  5. Prøv å spise ulike farger av frukt og grønnsaker. Jo mer variert kostholdet ditt er, desto mer sannsynlig er det at du får i deg et godt spekter av næringsstoffer.

Gjør det tilgjengelig

Ønsker du at barna skal spise mer frukt og grønt? Gjør det mer tilgjengelig, så spiser de mer! Tilby barna de sunne alternativene. Når det gjelder mat, er faktisk barnas eneste oppgave å spise seg mett på et utvalg av den maten vi tilbyr. Så lenge vi tilbyr sunn kost, vil også det være det barna velger å spise.

All mat og drikke som barnet får i seg, brukes til å vedlikeholde kroppen, og til å la kroppen vokse og utvikle seg videre.

Se flere oppskrifter

Blad_BamaGrønn.png