Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Slik koker og damper du brokkoli

Brokkoli skal ha spenst når den serveres, og bør kokes raskt opp, eller dampes! Da beholder den sin herlige farge, smak og konsistens.

Slik koker du brokkoli

  1. Skjær av stilkenden.
  2. Fjern de små bladene på stilken.
  3. Skrell stilken med en skreller eller en kniv.
  4. Del den i to eller fire deler.
  5. Kok opp vann med litt salt, og legg i brokkolien. Kok brokkolien i 2-3 minutter, så beholder den både farge og spenst. Du kan også gi brokkolien et oppkok, før du trekker kjelen av platen og lar brokkolien trekke i cirka 3 minutter. 

Slik damper du brokkoli

  1. Skjær av stilkenden.
  2. Fjern de små bladene på stilken.
  3. Skrell stilken, bruk en skreller eller en kniv.
  4. Skjær av bukettene.
  5. Fyll litt vann i en gryte, så det dekker bunnen. Kok opp vannet, og damp brokklibukettene i 3-4 minutter. 

Tips

Brokkoli er mild og søtlig i smaken, noe som gjør den til en populær grønnsak blant barna. Hvis de derimot ikke liker brokkoli, kan du prøve å smørdampe den eller kjøre den jevn i blenderen. Kanskje liker de den servert som suppe eller mos? 

Relaterte produkter

Relaterte oppskrifter