Slik koker og damper du brokkoli
Brokkoli skal ha spenst når den serveres, og bør kokes raskt opp, eller dampes! Da beholder den sin herlige farge, smak og konsistens.
![Slik koker og damper du brokkoli](/siteassets/fotoware/2023/11/brokkoli_ny5.jpg?width=1300&height=620&mode=crop)
Hvordan koke brokkoli?
- Skjær av stilkenden.
- Fjern de små bladene på stilken.
- Skrell stilken med en skreller eller en kniv.
- Del den i to eller fire deler.
- Kok opp vann med litt salt, og legg i brokkolien. Kok brokkolien i 2-3 minutter, så beholder den både farge og spenst. Du kan også gi brokkolien et oppkok, før du trekker kjelen av platen og lar brokkolien trekke i cirka 3 minutter.
Hvordan dampe brokkoli?
- Skjær av stilkenden.
- Fjern de små bladene på stilken.
- Skrell stilken, bruk en skreller eller en kniv.
- Skjær av bukettene.
- Fyll litt vann i en gryte, så det dekker bunnen. Kok opp vannet, og damp brokklibukettene i 3-4 minutter.
Tips
Brokkoli er mild og søtlig i smaken, noe som gjør den til en populær grønnsak blant barna. Hvis de derimot ikke liker brokkoli, kan du prøve å smørdampe den eller kjøre den jevn i blenderen. Kanskje liker de den servert som suppe eller mos?