Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Hvordan tilberede grønn asparges

Du kan tilberede asparges på mange spennende måter. Prøv å koke, dampe, riste eller blansjere grønn asparges. Det ser lekkert ut og smaker fantastisk!

Slik tilbereder du grønn asparges

Hvordan koke grønn asparges?

  1. Kutt eller knekk av den trevlete delen, der hvor det grønne går over i hvit-lilla, cirka 2-3 centimeter opp fra bunnen. Om du ønsker å skrelle aspargesen, kan du gjøre det.
  2. Kok aspargesen i vann. Bruk 1 1/2 strøken spiseskje salt per liter vann. Kok aspargesen i 1-2 minutter, avhengig av tykkelsen. Pass på å ikke koke asparges for lenge, da mister den både farge, smak og konsistens.
  3. Avkjøl aspargesen umiddelbart i iskaldt vann, gjerne med isbiter. Det stopper kokeprosessen, og du unngår at de blir overkokte og slappe. 

Hvordan smørdampe grønn asparges?

  1. Kutt eller knekk av den trevlete delen, der hvor det grønne går over i hvit-lilla, cirka 2-3 centimeter opp fra bunnen. Om du ønsker å skrelle aspargesen, kan du gjøre det.
  2. Varm opp en panne eller kjele med lokk, og ha i litt vann - til det dekker bunnen. Kok opp, legg i aspargesen med en klatt smør og damp i 3-4 minutter.

Hvordan riste grønn asparges?

  1. Kutt eller knekk av den trevlete delen, der hvor det grønne går over i hvit-lilla, cirka 2-3 centimeter opp fra bunnen. Om du ønsker å skrelle aspargesen, kan du gjøre det.
  2. Varm opp en panne med litt smør. Stek aspargesen i et par minutter.

Hvordan blansjere grønn asparges?

  1. Kutt eller knekk av den trevlete delen, der hvor det grønne går over i hvit-lilla, cirka 2-3 centimeter opp fra bunnen. Om du ønsker å skrelle aspargesen, kan du gjøre det.
  2. Kok opp vann med salt. La aspargesen fosskoke i 1 minutt.
  3. Hell av vannet og kjøl ned aspargesen umiddelbart med iskaldt vann, for å stoppe kokeprosessen

Tips 

Se videoen under for flere asparges-triks.