Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Slik tilbereder du blomkål

Det er superenkelt å lage perfekte kokte eller dampede blomkålbuketter!

Hvordan koke blomkål

  1. Plukk av bladene for hånd, eller skjær dem av med en kniv.
  2. Knekk blomkålbukettene av med hendene, eller skjær dem av med en kniv. 
  3. Kok bukettene til de er møre. Det tar cirka 7-9 minutter. For å kjenne om de er ferdige, kan du stikke i bukettene med en kniv.

Hvordan smørdampe blomkål

  1. Plukk av bladene for hånd eller skjær dem av med en kniv.
  2. Knekk blomkålbukettene av med hendene, eller skjær dem av med en kniv.
  3. Ha vann i en kjele eller panne, men ikke ha i mer enn at det akkurat dekker bunnen. Kok opp, og legg oppi bukettene med en klatt smør. Damp i cirka 5 minutter.

Relaterte produkter

Relaterte oppskrifter