Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Runa og Gunhilds kjøkken

Prøv disse spennende oppskriftene med gulrot, løk og spisskål. Runa Kvendseth og Gunhild Stordalen gir deg sine tips til hvordan du kan lage smakfulle, næringsrike retter!

Runa og Gunhilds kjøkken

Kålsalat med løk

Løk og kål er en smakfull kombinasjon, og her viser Runa og Gunhild hvordan du kan bruke løk og spisskål i en deilig kålsalat. Se hvordan Gunhild og Runa gjøre det, og test oppskriften selv!

 

Tips til bruk av løk

Løk kan brukes i det aller meste, og holder seg godt over tid i kjøleskapet. Prøv den i løksuppe, på burgeren, eller i en spennende kålsalat. Hva med å teste ut en ny type løk? Det finnes et hav av løk-varianter som er store, små, runde, avlange, sterke, milde eller søte.

Spisskål i form

Denne flotte grønnsaken gjør seg kjempegodt i en form sammen med kylling og karrisaus. Imponer med en herlig middagsrett, rik på smak. Se hvordan Runa og Gunhild lager retten!

 

Prøv en smakfull spisskål

Spisskålen er mild i smaken, og kan nytes både rå og behandlet. Prøv å smørdampe, stue eller steke den for å fremheve den gode smaken. Vil du være enda mer spenstig kan du prøve den i en kyllingform med karri, en komplett middag med få, men smakfulle ingredienser.

Myke vårruller

Gulrot er perfekt i denne retten, sammen med blant annet mango og rødkål. Noe av det beste med myke vårruller, er at du kan bruke akkurat de ingrediensene du har tilgjengelig hjemme. Se hvordan Gunhild og Runa lager retten.

 

Klassikeren gulrot

Gulrot er en klassiker på middagsbordet, og en av de store i matverdenen. De er knasende og søte, og kan nytes rå, eller varmebehandles sammen med andre gode smaker. Gulrøttene passer inn nesten over alt!