Bama

Bakt torsk med pesto og varm bulgursalat

ca. 40 min
Tags:

Ingredienser for 4 personer

Bakt torsk med pesto og varm bulgursalat

  • 800 g torskefilet
  • 2,5 dl Bulgurgryn, kokt
  • 2 stk røde paprikaer
  • 1 stk gul paprika
  • 400 g cherrytomater
  • 3 ss vanlig olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 tsk ingefær, revet, frisk
  • 2 ss mynte, hakket
  • 80 g fetaost
  • 4 ss grønn pesto
  • 1 dl hakket koriander*, persille* og/eller basilikum*
  • salt* og pepper*
  • *ikke næringsberegnet

Tilberedning

  1. Skjær torsken i fire jevne stykker.
  2. Tilbered/kok bulgur som beskrevet på pakken.
  3. Rens paprikaen og skjær den i grove biter.
  4. Del tomatene i to.
  5. Bland paprika og tomater i en passende ildfast form.
  6. Drypp over 1 ss olivenolje og krydre lett med salt og pepper.
  7. Bak grønnsakene ved 200 grader i cirka 15 minutter, eller til de blir myke og lett gylne.
  8. Bland kokt bulgur sammen med grønnsakene.
  9. Visp sammen 2 ss olivenolje, sitronsaft, finhakket hvitløk, ingefær og urter.
  10. Smak dressingen til med salt og pepper og bland dressingen sammen med «salaten».
  11. Legg på fiskestykkene, krydre med salt og pepper og legg en skje pesto på hvert stykke.
  12. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre i 12 minutter, eller til torsken flaker seg ved et lett trykk.
  13. Smuldre over fetaost og pynt eventuelt med litt ekstra urter.