Bama

Grønn pizza

ca. 1 time + hevetid
Tags:

Ingredienser for 4 personer

Bunn

  • 40 g fersk gjær
  • 4 dl vann, romtemperert
  • 4 dl hvetemel
  • 4 dl fullkornshvetemel
  • 4 ss vanlig olivenolje
  • 1 tsk salt

Topping

  • 2 dl tomatsaus
  • 2 stk rødløk
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk spisspaprika
  • ½ stk brokkoli
  • ½ stk blomkål
  • 200 g hvitost, gulost, revet
  • 2 ss vanlig olivenolje
  • flaksalt*
  • små salatblader og/eller basilikum til pynt*
  • *ikke næringsberegnet

Tilberedning

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over vann og rør til gjæren har løst seg opp.
  2. Tilsett hvetemel og fullkornsmel og arbeid deigen raskt sammen.
  3. Ha i olivenolje og salt og elt deigen i 10-15 minutter, til deigen er smidig og elastisk (elt ved full hastighet de siste par minuttene).
  4. Dekk bakebollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle over der igjen.
  5. La deigen heve til dobbel størrelse.
  6. Rens og skjær løk og paprika i tynne skiver.
  7. Del brokkolien i små buketter og riv blomkålen.
  8. Varm ovnen til 220 grader. Slå sammen deigen og del den i to like store emner.
  9. Kjevl ut to bunner og legg bunnen over på stekebrett kledd med bakepapir.
  10. Smør bunnene med tomatsaus og dryss over ost og blomkål.
  11. Legg på løk, paprika og brokkoli.
  12. Drypp over olivenolje og dryss over litt flaksalt.
  13. Stek pizzaen på midterste rille, til grønnsakene er møre, overflaten gyllen og bunnen er stekt. Det tar cirka 20-25 minutter.