Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Syltet chili

Syltet chili er superenkelt å lage og passer perfekt til taco!

 • 8 porsjoner
 • 15 minutter
 • Ikke satt
Syltet chili

Velg antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 ½ dl vann
  • 1 ½ dl eplecidereddik*
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss sukker
  • 10 stk. røde chilier, eller bland ulike typer og farger
  • salt*
  • 1 tsk hele pepperkorn*
  • *ikke næringsberegnet

Rangér denne oppskriften

Rangér denne oppskriften
3,6 /5 av 20 rangeringer

Slik gjør du det

 1. Finn fram en gryte. Ha i vann, eddik, halve hvitløksfedd, sukker, salt og pepper. 
 2. Kok opp, og la saltet og sukkeret løses helt opp.
 3. Skyll chiliene. Vi brukte røde og grønne chili cayenne, jalapeños, habanero og padron. Putt dem i et kokt og rent syltetøyglass. 
 4. Hell laken over i glasset. 
 5. Avkjøl. 
 6. Ta på et tett lokk, og oppbevar chiliene i kjøleskapet. 

TIPS

Chiliene kan godt bli stående slik en stund, uten at de blir dårlige. Smaken bli derimot bare kraftigere og bedre. 

​Ha gjerne flere ulike chili i samme glass. Du kan også kutte chiliene i skiver, før de syltes.

Tilsett tørkede laurbærblader, ingefær eller friske urter for ekstra smak. ​

Næringsinnhold

Ernæring Verdi

Energi kJ 72,38 kJ

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

Energi kcal 17,03 kcal

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

Fett 0 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram fett gir 38 kJ eller 9 kcal. Fett er den mest konsentrerte formen for energi i maten (gir mest kalorier per gram). Fett inkluderer mettet fett, enumettet og flerumettet fett. Det er de to siste som er bra for hjertet og helsen for øvrig, og som vi fortrinnsvis bør velge. Fett bør gi oss 25-40 % av det totale energiinntaket per dag.

Hvorav mettede fettsyrer 0 g

Mettet fett er hardt, og er den typen fett kroppen kan lage selv. For mye mettet fett i kosten kan øke kolesterolverdiene. Myndighetene ønsker at vi reduserer inntaket av mettet fett. Frukt og grønnsaker inneholder svært lite mettet fett. Melk, ost, kjøtt og smør er de store kildene til mettet fett.

Karbohydrater 4,21 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram karbohydrat gir 17 kJ eller 4 kcal. Inkluderer enkle sukkerarter og stivelse. Karbohydrater bør utgjøre 45-60 % av energien i et vanlig kosthold. Karbohydrater er den foretrukne energikilden til cellene i kroppen, og er viktig for fysisk aktivitet.

Hvorav sukkerarter 4,13 g

Enkle karbohydrater som smaker søtt. Fruktose, glukose og melkesukker er sukkerarter som finnes naturlig i ulike matvarer. Det er ønskelig å kutte ned på mengden tilsatt sukker i kostholdet. Tilsatt sukker inkluderer hvitt og brunt sukker, honning, ren fruktose og siruper. Frukt og bær er en naturlig kilde til sukkerarter som følges av kostfiber, vitaminer og mineraler. Det er ikke ønskelig å redusere på inntaket av naturlig forekommende sukker.

Kostfiber 0,01 g

Kostfiber er et karbohydrat som ikke lar seg fordøye av vårt fordøyelsessystem, men tarmbakteriene våre kan fordøye det. 1 g kostfiber gir derfor 8 kJ eller 2 kcal. Finnes kun i plantematvarer. Vi spiser i dag for lite kostfiber - ca 20-22 gram mot de ønskede 30-35 gram per dag. Frukt, grønnsaker, bær og poteter er gode bidragsytere.

Protein 0,04 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram protein gir 17 kJ eller 4 kcal. Protein av høy kvalitet (kjøtt, fisk, egg, melk og soyabønner) inneholder alle byggesteinene kroppen trenger for å danne eget protein. Belgvekster og kornvarer er de mest proteinrike matvarene fra planteriket. Protein bør utgjøre 10-20 % av dagens energiinntak.