Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Derfor burde du velge søt spisspaprika

Søt spisspaprika er en klassiker i salater og på brødskiva, men har langt flere bruksområder enn som så – les hvorfor du burde velge akkurat den i butikken.

Derfor burde du velge søt spisspaprika

Passer omtrent til alt  

Søt spisspaprika er søt, mild og smakfull og serveres både som tilbehør og hovedrett over hele verden. Den brukes hyppig i alt fra det franske til det meksikanske kjøkken og gir et deilig innslag av sødme i både kalde og varme retter. Den gjør seg godt til frokost, lunsj og middag og gir fantastisk smak og farge i matlagningen.

Vil du ha tips til oppskrifter med søt spisspaprika? Se alle våre favoritter her. 

Utrolig anvendelig

Spisspaprikaen er unik på mange måter, men spesielt ved at den er like god rå som varmebehandlet. I sin naturlige form kan den kuttes i ringer og staver og brukes på brødskiva, til dip og i salat og wraps. Den kan også stekes, ovnsbakes, gratineres eller grilles og får en dyp, sødmefull smak når den varmebehandles.

Når spisspaprika varmebehandles får den en dyp, sødmefull smak.
Når spisspaprika varmebehandles får den en dyp, sødmefull smak.

En smalere paprika-variant

Søt spisspaprika er en smalere paprika-variant, noe som er praktisk når det kommer til bruk. Der du normalt sett ville brukt en halv skive av klokkeformet paprika kan du kanskje bruke en hel spisspaprikaskive – da blir det også lettere å spise litt ekstra grønt til måltidene.

Tips!

En porsjon spisspaprika (100 g) teller som 1 av 5 om dagen.

Full av kostfiber

Den lille, søte spisspaprikaen er kalorifattig, men også full av kostfiber. Kostfiber har flere funksjoner i kroppen og bidrar blant annet til å stabilisere blodsukkeret, ved å bremse blodsukkerstigningen etter et måltid. Spisspaprika er også rik på betakaroten og vitamin C og er en kilde til vitamin B6.

Du får kjøpt søt spisspaprika fra Season hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob’s og KIWI.