Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Vårløk gir deg smaken av lysere tider

Vårløk er en mild løk med mange bruksområder – den er tilgjengelig nesten hele året og gir deg smaken av vår selv når det er kjølig ute.

Vårløk gir deg smaken av lysere tider

En mild og aromatisk løk

Visste du at vårløken egentlig bare er en vanlig løk som høstes før den er ferdig utvokst? Det er nemlig derfor den har hvite, lange røtter og grønne blader, eller løkgress, som det også kalles. Vårløken er en av de mildeste løkene vi har, og den har en aromatisk smak som kan minne om en blanding av purre og gressløk. Den milde smaken gjør også vårløken til en drøm å kutte – her slipper du tårene! 

Opplev vårløken på ny

De fleste av oss er vant til å spise vårløken rå i en salat eller som garnityr, men den lille løken har langt flere bruksområder enn som så! Vask vårløken godt mellom bladene og den er klar til bruk! Hele vårløken kan brukes – den hvite delen er mildest og den grønne delen, altså løkgresset, har en litt kraftigere smak. Vårløken passer ypperlig til varmebehandling, da får den en god, søt smak. Den burde tilberedes raskt for å beholde den fine konsistensen. Prøv den gjerne også smørdampet, kokt, stekt, wokket eller ovnsbakt og opplev vårløken på ny!

Visste du at?

Løkgresset på vårløken smaker litt som gressløk? Kutt løkgresset i ringer eller strimler og bruk det som topping på salat, brødskiva eller på tacoen.

Som mange andre løkvarianter er også vårløken rik på fiber. Den er i tillegg kalorifattig og inneholder mye vitamin C og B-vitaminet folat. Vårløken er også en kilde til vitamin K og betakaroten.

Vårløk er en ferskvare, og derfor burde du ikke vente for lenge med å bruke den. Den kan oppbevares i noen dager i kjøleskap mellom 2 og 4 grader, i en tett plastboks eller plastpose.

Vårløk fra Season får du kjøpt hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob’s og KIWI.