Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Alt du trenger å vite om banan

Banan er sunt

Banan inneholder flere næringsstoffer som er bra for kroppen! Den gir deg blant annet vitamin B6, kalium og kostfiber. Vitamin B6 gir deg energi og hjelper immunforsvaret, mens kalium er nødvendig for muskler og normalt blodtrykk. Kostfiber er bra for magen og bidrar med metthetsfølelse. Og ikke minst 1 av 5 om dagen.

Swipe for oppskrifter med banan

Når passer det å spise banan?

Digg på farten, på busstoppet, på jobb, på skolen, i barnehagen, på vei hjem, før trening, under trening, etter trening, som dessert, før du legger deg, når du våkner midt på natta og føler deg litt bråsulten, på fotballkampen, på skogstur eller på kino.

 

Swipe for smoothieoppskrifter med banan

Modne og brune bananer?

Modne bananer er den perfekte ingrendiensen til masse digg, som inneholder naturlig søtningskilde. Alt fra bananbrød, bananvafler, bananpannekaker, iskrem, bananmuffins og ikke minst smoothies. 

Gjør som Martin Ødegaard

Bananen har lenge hatt en fast plass i treningsbagen, og det er ikke uten grunn. Frukten er en ferdig innpakket matpakke som holder seg godt i romtemperatur. Den smaker digg og er enkel å spise. Samtidig har bananen en riktig sammensetning av næringsstoffer, som kommer til god nytte– både før, under og etter trening.

Fakta om banan

Ser vi på statistikken så spiser voksne mellom 18 og 45 år mest banan. Denne gruppen er kanskje aller mest på farten. Men bananer følger oss helt fra starten, og til slutten av livet. Den er noe av det første vi får smake på av fast føde, som babyer. Den er også noe av det siste vi spiser, som eldre mennesker.  

Ja. Bananene er ikke modne når de kommer til Norge. Vi har derfor laget et eget bananmodneri. Der jobber det tolv personer, og syv av disse er bananmodnere. Bananmodning må overvåkes nøye, og vi har derfor en bananmodner på jobb 365 dager i året.    

Bananen kategoriseres ofte som en frukt, men botanisk sett så er den egentlig et bær.