Erling + Aron
Nå er de norske rotgrønnsakene i sesong
De norske rotgrønnsakene kan brukes til mye. Spis dem rå, bak dem i ovnen, eller bruk de i en suppe eller mos.
Erling og Aron har kjent hverandre siden de var små. I dag konkurrerer begge i verdenstoppen – Erling i fotball og Aron i kokkekunst. I serien Erling + Aron kan du lære mer om norske grønnsaker i sesong, og hvordan du kan bruke dem.
Sveip for oppskrifter med norske rotgrønnsaker
Gulrot
Er rik på vitamin A, som bidrar til å opprettholde normal hud og syn. Gulrot inneholder også mye kostfiber, som er bra for fordøyelsen og er samtidig både mager og kalorifattig.
Spis dem rå eller varme: som snacks, i wok, bakt eller grillet. Norske gulrøtter trenger bare en rask skyll – perfekt til både mellommåltid og middag!

Kålrot
Kålrot kan spises rå som snacks og er supert å putte i matboksen. Kålrot egner seg også veldig godt som stappe, og den kan både kokes, dampes, gratineres, rives til råkost, blandes i salater, eller serveres som snacks med dip. Smaken er mild med mye sødme.

Sommerens beste oppskrifter med grønnsaker i sesong
Beter
Beter kommer i flere varianter: Rødbete, gulbete og chioggiabete. Beter kan bakes i ovnen eller kokes. Perfekt som tilbehør til middagen eller i salat. Beter egner seg også godt i råkost sammen med gulrot.

Oppskrifter med rotgrønnsaker
Pastinakk
Pastinakk kan stekes, bakes, gratineres, moses og kokes. Den gjør seg godt i supper, gryter, stuinger og puréer. Pastinakk har en nøtteaktig og søt smak.

Sellerirot
Selleriroten kan bakes, stekes eller kokes, rives rå til salat, brukes i supper, mos og pureer. Den er også perfekt til å lage grønnsakschips av! Selleriroten har et sprøtt og hvitt fruktkjøtt, og har en litt skarp, søtlig aroma.

Poteter
Potet er en allsidig og næringsrik grønnsak, rik på kalium, vitamin C og kostfiber – spesielt hvis du spiser den med skallet på. Der sitter mye av fibret!
Den kan tilberedes på utallige måter: kokt, bakt, most, ovnsstekt, stekt i panne eller brukt i grateng. Den milde smaken og myke konsistensen gjør at poteten passer til det aller meste – enten det er kjøtt, fisk eller grønnsaksretter.
Lær mer om norsk sesong!
I sesongkalenderen kan du se når de norske råvarene er klare! I tillegg til at sesongbaserte råvarer topper smaken, er det bærekraftig å kjøpe kortreiste varer fra den norske bonden.
Hokkaidogresskar
Spagettigresskar
Hodekål
Kinakål
Rosenkål
Rødkål
Gul løk
Purre
Rødløk
Sjalottløk
Vårløk
Chioggiabete
Gul bete
Gulrot
Jordskokk
Kålrot
Pastinakk
Persillerot
Reddik
Rødbete
Sellerirot
Juanita
Basilikum
Dill
Estragon
Gressløk
Karse
Kjørvel
Koriander
Mynte
Oregano
Persille
Rosmarin
Salvie
Sitronmelisse
Timian
Aroma
Discovery
Gravenstein
Summerred
Åkerø
Asterix
Beate
Folva
Gulløye
Kerrs pink
Mandelpotet
Pimpernel
Ringerikspotet
Crispisalat
Hodesalat
Rapidsalat
Agurk