Erling + Aron
Nå er de norske grønnsakene i sesong
De norske grønnsakene kan spises akkurat som de er. Nyt de som snacks, i en salat, eller legg de på grillen.
Erling og Aron har kjent hverandre siden de var små. I dag konkurrerer begge i verdenstoppen – Erling i fotball og Aron i kokkekunst. I serien Erling + Aron kan du lære mer om norske grønnsaker i sesong, og hvordan du kan bruke dem.
Sommerens beste oppskrifter med grønnsaker i sesong
Gulrot
Er rik på vitamin A, som bidrar til å opprettholde normal hud og syn. Gulrot inneholder også mye kostfiber, som er bra for fordøyelsen og er samtidig både mager og kalorifattig.
Spis dem rå eller varme: som snacks, i wok, bakt eller grillet. Norske gulrøtter trenger bare en rask skyll – perfekt til både mellommåltid og middag!
Spisskål
Spisskål har en mild smak, sprø konsistens og er full av næring! Den er en god kilde til vitamin C, og inneholder også kostfiber, folat og kalium.
Spisskål kan spises rå i salater og slaw, stekes, grilles, wokkes eller bakes. Den milde smaken gjør den allsidig – og den passer til alt fra kjøtt og fisk til fugleretter.
Hjertesalat
Det er omtrent ingen kalorier i hjertesalat, men den er rik på kostfiber og B-vitaminet folat. Den er en fin kilde til vitamin K, betakaroten og kalium.
Skyll og nyt hjertesalaten som tilbehør til middag, grill den, bruk den i potetsalat eller wok, eller legg den på brødskiva. Den kan også fylles og spises som en wrap. Hjertesalaten har en delikat, søt-bitter smak og sprø konsistens.
Flere oppskrifter med salat
Brokkoli
Brokkoli er rik på vitamin C, som styrker immunforsvaret, øker jernopptaket og bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Den inneholder også vitamin K, folat, kostfiber og kalium.
Bruk brokkoli rå i salater, eller wok den, kok, bak, damp eller stek den raskt i smør eller olje – perfekt som smakfullt tilbehør. Smaken er mild, med en lett sødme og karakteristisk kålpreg.
Blomkål
Blomkål er et sunt og næringsrikt valg som du kan spise mye av! Blomkålen er rik på vitamin C og kostfiber. Den er også en flott kilde til folat og kalium.
Blomkål kan kokes, stekes, dampes, wokkes, spises rå i salater eller som snacks med dip. Den kan også syltes, gratineres, lages til puré og grateng. Blomkål har en sprø konsistens med peppertoner og balansert sødme.
Smakfulle oppskrifter med blomkål og brokkoli
Poteter
Potet er en allsidig og næringsrik grønnsak, rik på kalium, vitamin C og kostfiber – spesielt hvis du spiser den med skallet på. Der sitter mye av fibret!
Den kan tilberedes på utallige måter: kokt, bakt, most, ovnsstekt, stekt i panne eller brukt i grateng. Den milde smaken og myke konsistensen gjør at poteten passer til det aller meste – enten det er kjøtt, fisk eller grønnsaksretter.
Se hva Erling Braut Haaland lengter tilbake til.
Lær mer om norsk sesong!
I sesongkalenderen kan du se når de norske råvarene er klare! I tillegg til at sesongbaserte råvarer topper smaken, er det bærekraftig å kjøpe kortreiste varer fra den norske bonden.

Aspargesbønner

Snittebønner

Sukkererter

Voksbønner

Blomkål

Brokkoli

Hodekål

Kinakål

Spisskål

Gul løk

Purre

Salatløk

Vårløk

Gulrot

Kålrot

Knutekål

Nepe

Pastinakk

Persillerot

Reddik

Rødbete

Cherrytomat

Juanita

Klasetomat

Mini plommetomat

Plommetomat

Rund tomat

Basilikum

Dill

Estragon

Gressløk

Karse

Kjørvel

Koriander

Mynte

Oregano

Persille

Rosmarin

Salvie

Sitronmelisse

Timian

Hokkaidogresskar

Spagettigresskar

Blåbær

Bringebær

Jordbær

Moreller

Rips

Solbær

Stikkelsbær

Arielle

Asterix

Mandelpotet

Rutt

Solist

Crispisalat

Hjertesalat

Hodesalat

Isbergsalat

Rapidsalat

Romanosalat

Ruccula

Rød og grønn lollo

Agurk

Fennikel

Squash

Stangselleri
