Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Norge på sitt beste

Nå er de norske grønnsakene i sesong 🇳🇴

De norske grønnsakene kan spises akkurat som de er. Nyt de som snacks, i en salat, eller legg de på grillen.

Lær mer om de norske grønnsakene i sesong, og hvordan du kan bruke dem.

 Kos-Dere (1).png

Gulrot

Gulrøtter kan spises rå eller varmebehandlet. De kan raspes, spises som snacks, grilles, bakes, og wokkes. Norske gulrøtter trenger ikke skrelles, bare skylles eller børstes. Perfekt til mellommåltid og middag! 

Er gulrot sunt?

Ja, gulrot er sunt! Den er rik på vitamin A, som bidrar til å opprettholde normal hud og normalt syn. Den inneholder også mye kostfiber, som er bra for fordøyelsen. Den er både mager og kalorifattig.

Brokkoli

Kan brukes rå i en salat, eller den kan wokkes, kokes, bakes og dampes. Stek den i panna med litt smør eller olje, så har du raskt et smakfullt tilbehør til middagen. Brokkoli har en mild kålsmak, med litt sødme. 

Hvorfor spise brokkoli?

Brokkoli inneholder mye vitamin C, som bidrar til et normalt immunforsvar, øker opptak av jern i kroppen og bidrar til å redusere trøtthet og utmattelse! Den er også rik på vitamin K, folat og kostfiber, og er en kilde til kalium.

Blomkål

Kan kokes, stekes, dampes, wokkes, spises rå i salater eller som snacks med dip. Den kan også syltes, gratineres, lages til puré og grateng. Blomkål har en sprø konsistens med peppertoner og balansert sødme. 

Er blomkål bra for meg?

Ja, blomkål er et sunt og næringsrikt valg som du kan spise mye av! Blomkålen er rik på vitamin C og kostfiber. Den er også en flott kilde til folat og kalium. 

Hjertesalat

Skyll og nyt hjertesalaten som tilbehør til middag, grill den, bruk den i potetsalat eller wok, eller legg den på brødskiva. Den kan også fylles og spises som en wrap. Hjertesalaten har en delikat, søt-bitter smak og sprø konsistens.

Hvorfor spise hjertesalat?

Det er omtrent ingen kalorier i hjertesalat, men den er rik på kostfiber og B-vitaminet folat. Den er en fin kilde til vitamin K, betakaroten og kalium.

Lær mer om norsk sesong!

I sesongkalenderen kan du se når de norske råvarene er klare! I tillegg til at sesongbaserte råvarer topper smaken, er det bærekraftig å kjøpe kortreiste varer fra den norske bonden.

  • Velg måned

Sveip for oppskrifter med norske råvarer