Bama

Frukt og grønt for barn

De aller fleste foreldre ønsker at barna skal spise mer frukt og grønt, og gjør du det mer tilgjengelig vil de spise mer. Barn synes faktisk det er ganske gøy å lage mat, men det er et par forutsetninger som bør være tilstede. Godt utstyr, en åpen kjøkkendør og deltagende foreldre.

Gode spisevaner er sentralt for at barnet ditt skal utvikle seg, vokse og være nysgjerrig på livet. Alt du serverer barnet ditt, har en effekt på barnet, både rent fysisk (for eksempel om det er nok proteiner til å bygge muskelvev, eller nok kalsium til å bygge skjelettet), men også på det psykiske plan. Læringsvilje, samarbeidsvilje og godt humør er resultatet av et næringsrikt kosthold. Venner du barnet ditt til å spise godt med frukt, bær, salat og grønnsaker som liten, betyr det god helse her og nå, men også den beste forsikringen mot livsstilssykdommer senere i livet.

Altfor mange foreldre er engstelige og tør ikke helt slippe barna til på kjøkkenet. En riktig kniv og en porsjon tålmodighet er en god start på kjøkkenveien. La dem være med hele veien, fra å sette opp handlelisten, handle inn og ikke minst - lage maten selv!