Bama

Slik koker og damper du brokkoli

Vær oppmerksom på koketiden, brokkolien skal fortsatt ha spenst når du serverer den. Vi anbefaler at du koker raskt opp, damper eller wokker brokkoli, da beholder den både farge, smak og konsistens.

Slik koker du brokkoli

  1. Skjær av stilkenden.
  2. Fjern de små bladene på stilkene.
  3. Skrell stilken, bruk en skreller eller en kniv.
  4. Del den i to eller fire deler.
  5. Kok opp vann med litt salt og legg oppi brokkolien. Kok brokkolien i 2-3 minutter, så beholder den både farge og spenst. Du kan også gi brokkolien et oppkok, før du trekker kjelen av platen og lar brokkolien trekke i ca 3 minutter. 

Slik damper du brokkoli

  1. Skjær av stilkenden.
  2. Fjern de små bladene på stilkene.
  3. Skrell stilken, bruk en skreller eller en kniv.
  4. Skjær av bukettene.
  5. Kok opp litt vann, kun nok til at det dekker bunnen av kaseollen, og damp brokklibukettene i 3-4 minutter.

Brokkoli er mild og søtlig i smaken, noe som gjør den til en populær grønnsak blant barna også. Hvis barna ikke liker brokkoli, kan du prøve å smørdampe den eller kjøre den jevn i blenderen til suppe.