Bama

Bruk opp restene

Sliter du med å bruke opp restene i fruktskålen eller i grønnsaksskuffen? Du er ikke alene, men her er noen tips som kan gi nytt liv til rynkede epler, brunprikkete bananer eller litt slappe gulrøtter.

Først et smart tips for å gi nytt liv til rotgrønnsaker og salater. Legg dem i et bad med iskaldt vann. Dette vil fort gi dem nytt liv og mye av fuktigheten tilbake.

Coleslaw

Har du noen gulrøtter og litt kål igjen? Da er det kjempegodt å lage en coleslaw med gulrot, kål og kanskje epler. Coleslaw passer veldig godt til grillmat og er perfekt til svin.

Tacosalat

Har du rester etter taco? Lag en deilig tacosalat dagen etter. Bland salatblader, kuttet tomat og agurk sammen med kjøttdeig eller kylling og knus resten av tacoskjellene over. Bland gjerne inn litt rømme og salsa, eller server ved siden av. 

Overmoden frukt

Smoothie

Det kan ofte være en fordel å bruke frukt som er litt på hell i smoothie siden den ofte er litt søtere. Gode frukter å bruke i smoothie kan være ananas, jordbær, blåbær, banan, eple og pære.

Juice

Har du en juicemaskin, er juicing en glimrende måte å bli kvitt frukt- og grønnsaksrester på. Noen eksempler er gulrot, rødbete, stangselleri, eple, druer, appelsin, kiwi, ingefær og pære.

Fruktsalat eller fruktfat

Kutt opp fruktene du har til overs, om du skal lage fruktsalat, hell over litt appelsin- eller eplejuice til slutt. Egnet til fruktsalat eller fruktfat kan være eple, pære, melon, kiwi, appelsin og druer. Husk også at om du kutter opp frukten, så spiser både små og store mer!

Syltetøy eller kompott

Skrell frukten og kutt opp i små biter, kok opp med litt tilsatt sukker eller honning til frukten er mør. Noen forslag til egnet frukt kan være eple, pære, jordbær, bringebær, plommer eller nektariner.