Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Tomat er ikke bare tomat

Christer Rødseths beste tomattips. La deg inspirere og utforsk mangfoldet.

Lær mer om ulike tomatsorter, hva de smaker, hvorfor de er bra for deg, og hva de kan brukes til.

Cherrytomat

blobid1.jpg

Cherrytomaten har en søt, aromatisk og kraftig tomatsmak. Perfekt som snacks, men egner seg også ypperlig i salater, ovnsbakt som tilbehør til middagen, eller til tomatsaus. Ved varmebehandling kommer sødmen ekstra godt fram.

Se hvordan Christer lager tomatsaus og salsa med cherrytomater

Rund tomat

Den runde tomaten har en mild og frisk tomatsmak, og er svært anvendelig! Bruk den i salaten, på brødskiva, i en omelett, eller bak den i ovnen før du mikser den til en nydelig tomatsuppe.  

Se hvordan Christer lager tomatsuppe med runde tomater

Klasetomat

Klasetomatene minner om den runde tomaten, men ettersom den høstes og selges med kvisten på, får den en ekstra tydelig tomatsmak. Lag en deilig tomatsalat eller bruk den varmebehandlet i saus eller supper. 

Se hvordan Christer lager bruschetta med klasetomat

Se Christer besøke Stig Jakob på Hanasand gård.

Mini plommetomat

Mini plommetomat er en svært anvendelig tomatsort. Den har en tydelig tomatsmak, og kan variere noe i syre og sødme. Den inneholder lite vann, som gjør den spesielt egnet til å ha i salat og caprese, og andre retter som ikke skal bli for fuktige. 

Se hvordan Christer lager caprese og tomatsalat med mini plommetomat

Bifftomat

Bifftomaten har en mild og aromatisk smak, og blir ekstra sødmefull når den varmebehandles. Den egner seg kjempegodt på grillen, eller som topping på hamburgeren. 

Se hvordan Christer lager burger med bifftomat