Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Slik lykkes du med vegetar på grillen

Vegetarburger eller vegetarpølser på grillen? Her får du gode tips til hva som gir deg best resultat med grillingen.

vegetar på grillen

Å grille vegetarprodukter er i utgangspunktet ganske likt som når du griller kjøttprodukter, men fordi sammensetningen av råvarer er noe annerledes er det noen ting det kan være viktig å passe på.

VegMe har et stort utvalg av produkter som egner seg ypperlig på grillen. Prøv for eksempel våre grill- og chorizopølser. Årets store nyhet er dessuten en velsmakende vegetarburger laget av erter og quinoa. Visste du at også quinoaen vår dyrkes i Sverige?

Først og fremst er det en fordel å ha en grill med to varmesoner; en med direkte varme og en med indirekte varme. Vegetarprodukter trenger tid på begge soner. Har du dette på plass, er alt lagt til rette for vellykket grilling.

Slik griller du vegetarprodukter 

Slik griller du vegetarburger

Start med å legge vegetarpølser eller vegetarburger på grillen på direkte varme. Grill de gylne på begge/alle sider. Legg de deretter på indirekte varme i 4-5 minutter, eller til de er gjennomvarme.

Tips! Har du ikke en sone med indirekte varme? Da kan du grille vegetarproduktene gylne først, så pakke dem inn i folie og deretter grille videre til de er gjennomvarme.

 Hvis du ønsker å pensle burgeren med en BBQ-saus, gjør du det mot slutten av grilltiden. Ettersom BBQ-sauser inneholder sukker, vil den fort brenne seg hvis du har på sausen fra start.

Når burgerne og pølsene er ferdig, er det bare å fylle på med din favoritt-topping! Vi er veldig glade i VegMe aioli under burgeren, og hva med å prøve én eller flere av disse toppingene på pølsene?