Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Slik lager du vegetartapas

Vegetartapas trenger ikke nødvendigvis å være så komplisert. Med VegMe og ferske grønnsaker er forberedelsene unnagjort i en fei!

vegetar tapas

Her får du tipsene til hvordan du dekker et enkelt og fristende, vegetartapas-bord. Lek deg gjerne med sesongens frukt og grønt, og sett frem det tradisjonelle tapastilbehøret som VegMe aioli, nøtter, oliven og focaccia.

Se gjerne også disse 5 tipsene til vegetarisk sommermat

Vi har satt sammen hele 14 forskjellige serveringstips som passer på det vegetariske tapasbordet:

Tips 1: Stekt Chorizo

Stekt Chorizo

Dette trenger du:

  • 1 pk VegMe Chorizo 
  • 1 ss olje
  • ¼ Rød chili
  • Pepper

Slik gjør du det:

  1. Skjær VegMe Chorizo i avlange skiver på langs. Varm opp en stekepanne med litt olje på middels varme. Stek pølsene til de er gylne. Finhakket litt chili og strø over sammen med nykvernet pepper.

Tips 2: Sprø toast

Sprø toast

Dette trenger du:

  • 1 hel baguette
  • Vegetabilsk smør (100 g)
  • 2 hvitløkfedd

Slik gjør du det:

  1. Forvarm ovnen til 225 grader, over- og undervarme.
  2. Skjær baguetten opp i tynne skiver med en tykkelse på ca. 1-2 cm.
  3. Finhakk hvitløken og sett til side. Smelt smør i en liten kjele og tilsett hvitløken.
  4. Pensle baguettskivene med det smeltede hvitløkssmøret og stek til de er gylne.
  5. Avkjøl på rist.

Tips! Lag gjerne toastene dagen før – de holder seg fint til dagen etter om de oppbevares på et tørt sted.

Tips 3: Tomatrøre à la bruchetta

Tomatrøre à la bruchetta

Dette trenger du:

  • 4 store tomater
  • 2 ss frisk basilikum
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ rødløk
  • 1 ss olivenolje
  • Salt og pepper

Slik gjør du det:

  1. Kutt tomatene i små terninger. Finhakk hvitløk, rødløk og basilikum og vend inn tomatterningene. Bland inn olivenolje. Smak til med salt og pepper.
  2. Anrett tomatrøren på sprø toast rett før servering og pynt med basilikumblader. Vel bekomme!

Tips 4: VegMe Vegoboller i spansk tomatsaus

VegMe kjøttboller i spansk tomatsaus

Se oppskrift og fremgangsmåte her

Tips 5: Rødbetehummus

Rødbetehummus

Dette trenger du:

  • 3 bokser kikerter, skylt og rent av
  • 1 glass rødbeter i lake
  • 1 sitron (kun saften)
  • 0,5 dl olje
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts spisskummen
  • Salt og pepper

Slik gjør du det:

  1. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor. Du kan også bruke en blender eller stavmikser. Kjør ingrediensene til jevn konsistens.
  2. Tilsett mer rødbetesaft dersom du ønsker en sterkere farge eller konsistensen er for fast. Smak til med salt og pepper. Server og nyt!

Tips! Rødbetehummusen holder seg fint i kjøleskapet 4-5 dager og er nydelig som pålegg eller dipp til grønnsaker.

Tips 6: VegMe Skagentoast

VegMe skagentoast tapas

Se oppskrift og fremgangsmåte her

Annet vegetarisk tilbehør som passer til tapasbordet:

  • Tips 7: Oliven
  • Tips 8: Nøtter
  • Tips 9: Focaccia
  • Tips 10: Granateplekjerner
  • Tips 11: Ruccula
  • Tips 12: Basilikum
  • Tips 13: Aioli
  • Tips 14: Avokado i skiver

Se også: Slik lykkes du med vegetar på grillen