Vår historie | Bama

Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Vår historie

VegMes historie startet med en kreativ familie med stor interesse for vegetarisk og smaksrik mat. Dette kombinert med genuin begeistring for innovasjon og utvikling, førte til suksess.

I 2014 startet familien Schönemyr den spennende reisen mot det VegMe, som vi kjenner til i dag, og målet deres var hele tiden å få flere til å oppdage fordelene med vegetariske proteiner.

Det begynte med familiens kaldrøkte smør, som de solgte i liten skala til Grand Hotel og Mathias Dahlgren, som er Sveriges verdensmester i gastronomi. Men så en januardag var det storm på Ingarö, og dette gjorde at den vanligvis enkle prosessen med å kaldrøyke smøret ikke fungerte som den skulle.

Ny metode

På grunn av stormen gikk ikke røyken dit de ønsket, men så fikk de øye på en gammel kompressor. Den sto på tomta, men hadde stått ubrukt i flere år. De valgte de å bruke kompressoren til å suge inn røyken og deretter blåse den ut igjen i plastspannet med smøret.

Denne metoden for å kaldrøyke smør ble så tatt med videre, og de testet den både på vann og rapsolje med hell. Metoden fikk navnet Äkta Rök® og er en unik smakstilsetningsmetode.

Senere ble dette en naturlig ingrediens i jakten på den ettertraktede umami-smaken.

Mat er kjærlighet

I dag skjer denne prosessen i laboratoriet vårt «Smaklabbet» på Ingarö utenfor Stockholm. Det er der VegMe ble til, gjennom endeløse timer med kreativitet og eksperimentering i jakten på nye matinnovasjoner. For oss er mat kjærlighet og glede, og smak og kvalitet har hele tiden vært hovedfokus i «smaklabbet».

Smakene er unike og tydelige, og VegMe-deigen har «lurt» mange dyktige kokker, som har forvekslet den med kjøttdeig i blindtester. Dette er et resultat av at smakene i flere av produktene er homogeniserte, hvilket innebærer at smakstilsetningen ikke bare brukes som marinade på utsiden, men trekker inn i hele produktet.

Bærekraftig valg

Målet har hele tiden vært at vegetarmat skal være smaksrikt og enkelt å tilberede. Dette gjør det lettere for flere å velge vegetarisk, og på den måten bidrar matvalgene våre til en mer bærekraftig verden.

VegMes ulike produkter er skapt for å kunne forandre menneskers syn på vegetaralternativer, og slik at vi kan tilby ferske, smaksrike vegetariske proteinalternativer. Smaken er noe utenom det vanlige, og dette har vært viktig for oss helt siden begynnelse.

Produktene selges i Meny og et utvalg KIWI- og Spar-butikker. Hvis produktene skulle være utsolgt, eller butikken din ikke fører produktene, går det alltids an å spørre i butikken om de kan bestille dem til deg.