Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Ofte stilte spørsmål

Lurer du på hva VegMe er, hva det inneholder og hvor det faktisk kommer fra? Finn svar på dette og flere vanlige spørsmål om VegMe her.

Ofte stilte spørsmål

Hva er VegMe?

VegMe er produkter laget av soyaprotein. Konsistensen kan minne om kylling og annet kjøtt. VegMe egner seg for veganere, vegetarianere, fleksitarianere og kjøttelskere som ønsker å spise både godt og miljøvennlig.

Hva inneholder VegMe?

VegMe inneholder soyaprotein dyrket i Europa, vann og egenutviklet smakstilsetning som er presset inn i proteinet. Soyaproteinproduktene inneholder svensk kaldrøkt vann og svensk kaldrøkt rapsolje.

Hvordan fremstilles VegMe?

Proteinet fremstilles av soyabønner, og produktene tilberedes med våre egenutviklede metoder og smakstilsetninger.

Lages VegMes sortiment i Sverige eller importeres det?

Soyaprotein, som er grunnråvaren, importeres fra utvalgte leverandører i Europa og bearbeides med unike metoder og smakstilsetninger i Sverige. VegMes produkter lages både på en fabrikk i Lindesberg og hos andre samarbeidsprodusenter i Sverige.

Hvor kommer soyaen som er brukt i produktene fra?

Soyaproteinet kommer fra kontrollerte og nøye utvalgte dyrkingsområder i Europa. Alle soyabønnene kan spores hele veien tilbake til åkeren, og vi velger dyrkingsområder så nærme Sverige som mulig.

Inneholder VegMes produkter gluten?

Ingen av våre produkter inneholder gluten, bortsett fra ferdigretten Pasta Bolognese

Har alle produktene røyksmak?

Nei, smaken av proteinet er ikke røykaktig. Røyksmaken nøytraliserer heller bismaken som kan komme fra soya.

Er VegMe vegansk?

Ja, alle VegMes produkter er veganske.

Hva inneholder VegMes sauser?

Sausene våre er basert på svensk rapsolje og soyamelk og er kjent for sin kremete og myke konsistens. De er dessuten helt fri for både egg, melk, konserveringsmidler og sitronsyre.

Hvor får man kjøpt VegMe?

VegMes produkter selges i Meny og i utvalgte KIWI- og Sparbutikker. Hvis produktene skulle være utsolgt, eller butikken ikke fører produktene, går det alltids an å spørre i butikken om de kan bestille produktene til deg.