Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Plantebasert mat er et godt valg

Stadig flere velger å ha plantebasert mat på bordet av årsaker som helse, miljø eller etikk. Uansett hvorfor du velger plantebasert mat, er vår målsetning i VegMe å lage skikkelig gode og ferske, smakfulle produkter til deg. Det skal være enkelt å ta plantebaserte og bærekraftige matvalg i hverdagen.

plantebasert mat

Godt for helsa og miljøet

  1. Å velge plantebasert er bra for både helsa og miljøet. Nasjonalt råd for ernæring konkluderte i 2017 med at det er et stort overlapp mellom et kosthold som er bra for helsa, og bra for miljøet. De anbefaler å inkludere mer belgvekster som erter og bønner i kostholdet.
  2. Plantebasert mat baserer seg på råvarer som ligger langt nede i næringskjeden. Derfor har plantebasert kosthold et lavere karbonfotavtrykk.

 

Spis mer belgvekster!

Helsemyndighetene anbefaler belgvekster som en del av et variert kosthold, og det er belgvekster som utgjør grunnlaget for de fleste av våre produkter.

Vi bruker både erter, soya, quinoa og svarte bønner. Disse fire belgvekstene er alle kilder til viktige næringsstoffer*.

 

*Erter er rike på protein, fiber, folat og tiamin og en kilde til C-vitamin. Soyabønner er en kilde til fiber, protein, jern, kalium, magnesium, kopper og fosfor.
Quinoa er rik på folat og en fin kilde til protein, magnesium, kopper og fosfor.
Svarte bønner er rike på protein, fiber og en kilde til jern.

Relaterte produkter