Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Minestronesuppe med vegoboller

En varmende og smaksrik suppe med VegMe vegoboller. Perfekt høstmat.

 • 4 porsjoner
 • 30 minutter
 • Lett
Minestronesuppe med vegoboller

Velg antall porsjoner

Ingredienser

  • ½ stk. gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss vanlig olivenolje
  • ½ tsk cayenne
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 pakke vegme vegoboller
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 5 dl grønnsakskraft*
  • sukker
  • salt
  • sort pepper
  • ikke næringsberegnet*

Slik gjør du det

 1. Finhakk løk og hvitløk. Varm opp en stor kasserolle med litt olivenolje og fres løken og hvitløken på middels varme til løken er myk og blank. Tilsett cayennepper og tomatpuré mot slutten, og la det surre med et par minutter.
 2. Ha i hakkede tomater og kraft/buljong. Gi suppen et oppkok og smak til med sukker, salt og pepper. 
 3. La suppen småputre ca. 15-20 minutter. Kjør gjerne suppen i en blender eller kjør suppen jevn med en stavmikser. Om suppen er for tykk, tilsetter du bare mer vann eller kraft/buljong.
 4. Finn frem en stekepanne og varm opp med litt olje på middels varme. Ha i VegMe Vegoboller og stek til de er gjennomstekte og gylne.
 5. Server minestronesuppen rykende varm med nystekte VegMe kjøttboller, kokt pasta og valgfritt brød. 

Produkter i denne oppskriften

Næringsinnhold

Ernæring Verdi

Energi kJ 808,29 kJ

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

Energi kcal 193,83 kcal

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

Fett 12,16 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram fett gir 38 kJ eller 9 kcal. Fett er den mest konsentrerte formen for energi i maten (gir mest kalorier per gram). Fett inkluderer mettet fett, enumettet og flerumettet fett. Det er de to siste som er bra for hjertet og helsen for øvrig, og som vi fortrinnsvis bør velge. Fett bør gi oss 25-40 % av det totale energiinntaket per dag.

Hvorav mettede fettsyrer 1,15 g

Mettet fett er hardt, og er den typen fett kroppen kan lage selv. For mye mettet fett i kosten kan øke kolesterolverdiene. Myndighetene ønsker at vi reduserer inntaket av mettet fett. Frukt og grønnsaker inneholder svært lite mettet fett. Melk, ost, kjøtt og smør er de store kildene til mettet fett.

Karbohydrater 8,94 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram karbohydrat gir 17 kJ eller 4 kcal. Inkluderer enkle sukkerarter og stivelse. Karbohydrater bør utgjøre 45-60 % av energien i et vanlig kosthold. Karbohydrater er den foretrukne energikilden til cellene i kroppen, og er viktig for fysisk aktivitet.

Hvorav sukkerarter 3,66 g

Enkle karbohydrater som smaker søtt. Fruktose, glukose og melkesukker er sukkerarter som finnes naturlig i ulike matvarer. Det er ønskelig å kutte ned på mengden tilsatt sukker i kostholdet. Tilsatt sukker inkluderer hvitt og brunt sukker, honning, ren fruktose og siruper. Frukt og bær er en naturlig kilde til sukkerarter som følges av kostfiber, vitaminer og mineraler. Det er ikke ønskelig å redusere på inntaket av naturlig forekommende sukker.

Kostfiber 0,69 g

Kostfiber er et karbohydrat som ikke lar seg fordøye av vårt fordøyelsessystem, men tarmbakteriene våre kan fordøye det. 1 g kostfiber gir derfor 8 kJ eller 2 kcal. Finnes kun i plantematvarer. Vi spiser i dag for lite kostfiber - ca 20-22 gram mot de ønskede 30-35 gram per dag. Frukt, grønnsaker, bær og poteter er gode bidragsytere.

Protein 10,56 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram protein gir 17 kJ eller 4 kcal. Protein av høy kvalitet (kjøtt, fisk, egg, melk og soyabønner) inneholder alle byggesteinene kroppen trenger for å danne eget protein. Belgvekster og kornvarer er de mest proteinrike matvarene fra planteriket. Protein bør utgjøre 10-20 % av dagens energiinntak.

Salt 1,19 g

Vanlig salt består av natriumklorid (NaCl). Ett gram salt inneholder ca. 0,4 gram natrium. Gjennomsnittlig saltinntak i befolkningen er ca. 10 g/dag. Myndighetene anbefaler at inntaket begrenses til maks 5 g/dag. Natrium er nødvendig for en rekke prosesser i kroppen. Et saltinntak ned mot 1,5 g/dag er for de fleste voksne nok til å dekke behovet for natrium ved normal fysisk aktivitet og klima. Frukt, bær, grønnsaker, poteter og salat er naturlig fattig på salt, men fulle av smak. Begrens tilsetning av salt når du lager mat!