Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Pizza med Pulled og bearnaise

Denne pizzaen er perfekt til en kveld du har lyst til å kose deg ekstra mye!

  • 4 porsjoner
  • 45 minutter
  • Lett
Pizza med Pulled og bearnaise

Velg antall porsjoner

Ingredienser

  • Pizza med Pulled og bearnaise

    • 1 stk. ferdiglaget pizzabunn
    • 180 g pizzasaus*
    • 150 g
    • 1 pakke vegme pulled marinert
    • 1 tsk
  • Topping

    • ¼ pose ruccula salat
    • ¼ stk. rødløk
    • 2 stk. tomater
    • 100 g
    • 1 boks vegme bearnaisesaus
    • ikke næringsberegnet*

Slik gjør du det

  1. Forvarm ovnen til 180 grader (varmluft) eller 225 grader (over- og undervarme).
  2. Gjør klar pizzabunnen på et bakepapirkledd stekebrett.
  3. Tilbered pommes frites etter anvisning på pakningen. 
  4. Ha VegMe Pulled over i en stekepanne og vend inn hvitløkspulver. Fres i ca. 5 minutter og sett til side.
  5. Fordel pizzasaus utover pizzabunnen og topp med revet ost og VegMe Pulled.
  6. Stek pizzaen på midterste rille i ovnen til osten er gyllen og skorpen sprø – cirka 20-25 minutter.
  7. Topp pizzaen med strimlet salat, rødløk i strimler, halve tomatskiver, pommes frites og VegMe Bearnaise. 

Produkter i denne oppskriften

Næringsinnhold

Ernæring Verdi

Energi kJ 1062,5 kJ

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

Energi kcal 255 kcal

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

Fett 27,63 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram fett gir 38 kJ eller 9 kcal. Fett er den mest konsentrerte formen for energi i maten (gir mest kalorier per gram). Fett inkluderer mettet fett, enumettet og flerumettet fett. Det er de to siste som er bra for hjertet og helsen for øvrig, og som vi fortrinnsvis bør velge. Fett bør gi oss 25-40 % av det totale energiinntaket per dag.

Hvorav mettede fettsyrer 1,79 g

Mettet fett er hardt, og er den typen fett kroppen kan lage selv. For mye mettet fett i kosten kan øke kolesterolverdiene. Myndighetene ønsker at vi reduserer inntaket av mettet fett. Frukt og grønnsaker inneholder svært lite mettet fett. Melk, ost, kjøtt og smør er de store kildene til mettet fett.

Karbohydrater 1,11 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram karbohydrat gir 17 kJ eller 4 kcal. Inkluderer enkle sukkerarter og stivelse. Karbohydrater bør utgjøre 45-60 % av energien i et vanlig kosthold. Karbohydrater er den foretrukne energikilden til cellene i kroppen, og er viktig for fysisk aktivitet.

Protein 0,3 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram protein gir 17 kJ eller 4 kcal. Protein av høy kvalitet (kjøtt, fisk, egg, melk og soyabønner) inneholder alle byggesteinene kroppen trenger for å danne eget protein. Belgvekster og kornvarer er de mest proteinrike matvarene fra planteriket. Protein bør utgjøre 10-20 % av dagens energiinntak.

Salt 0,26 g

Vanlig salt består av natriumklorid (NaCl). Ett gram salt inneholder ca. 0,4 gram natrium. Gjennomsnittlig saltinntak i befolkningen er ca. 10 g/dag. Myndighetene anbefaler at inntaket begrenses til maks 5 g/dag. Natrium er nødvendig for en rekke prosesser i kroppen. Et saltinntak ned mot 1,5 g/dag er for de fleste voksne nok til å dekke behovet for natrium ved normal fysisk aktivitet og klima. Frukt, bær, grønnsaker, poteter og salat er naturlig fattig på salt, men fulle av smak. Begrens tilsetning av salt når du lager mat!