Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Dette er sommerens mest populære vegetarburgere

Å grille grønt blir stadig mer populært, i takt med at utvalget av plantebaserte burgere vokser. Her får du en oversikt over hva som virker å være «burgertrenden» denne sommeren.

VegMe vegetarburger med erter og quinoa

Mer enn 6 av 10 nordmenn har endret kostholdet for at det skal bli mer bærekraftig og miljøvennlig, ifølge den nye nasjonale folkehelseundersøkelsen fra FHI.

Kostholdsendringen flest har gjort, er å spise mindre kjøtt og oftere vegetarisk middag. Aldri har etterspørselen etter kjøtterstatningsprodukter vært større, noe som fører til at dagligvarekjedene tar inn et stadig bredere utvalg av plantebaserte vegetaralternativer som VegMe. Hurra!

I grillsesongen er særlig pølser og burgere ekstra populært, noe vi ser basert på både salgstall og popularitet i søk, og oppskrifter her på vegme.no. Derfor har vi satt sammen en enkel «guide» til deg som enten vil prøve en vegetarburger for første gang, eller har lyst til å smake noe nytt neste gang grillen skal fyres opp.

Slik er burgertrenden sommeren 2021:

1. Erter og quinoa er «det nye soya»

 Quinoa har vært brukt som næringskilde i flere tusen år, mens erter har blitt stadig mer populært i ferdigretter de siste årene. Du finner erteprotein nå både i iskrem, vegoboller og burgere – for å nevne noe. For 5-6 år siden ble nesten all quinoa dyrket i Sør-Amerika, men etter hvert har stadig flere knekt koden for hvordan man kan få superfrøet til å spire og gro også på den nordlige halvkule. Quinoaen i VegMes Erter- og quinoaburger er for eksempel dyrket i Sverige.  

Legg gjerne «årets burger» på grillen og server den med disse kombinasjonene:

VegMe Erter- og quinoaburger med rødbetehummus.

Se oppskrift: Erter- og quinoaburger med rødbetehummus, avokado og karamellisert løk

Se oppskrift: Erter- og quinoaburger med stekt sopp, bearnaise og søtpotetfries

2. Bønneburger holder seg godt

For mange er bønneburger synonymt med vegetarburger, og dette er et av de mest populære søkeordene når vi leter etter inspirasjon til den plantebaserte grillmaten. Denne oppskriften med VegMe Black bean-burger er mye besøkt: 

VegMe Black Bean-burger med bearnaise

Se oppskrift: Black Bean-burger med syltet rødløk, avokado og bearnaise

3. Det mest populære tilbehøret uansett burger

Det har ikke noe å si om burgeren vi har foran oss inneholder kjøtt eller ikke – et av de mest populære og ettersøkte tilbehørene i begge tilfeller er klassikeren syltet rødløk. Tenk at noe så billig og godt også kan være så enkelt å lage?

Oppskrift på syltet rødløk:

  • 2 rødløk
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,5 ts hel pepper

Slik gjør du:

Del rødløken i tynne skiver. Kok opp vann, sukker og eplecidereddik i en liten kjele og la det koke til sukkeret har løst seg opp.

Ha rødløken og pepperkornene over på et rent glass. Tilsett lake til det dekker rødløken helt. Skru på lokket og oppbevar i kjøleskapet. Syltet rødløk er holdbar i 2 uker i kjøleskap.

Her er tre forslag til burgere som smaker skikkelig godt med syltet rødløk:

Black Bean-burger med syltet rødløk