Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Ni vegetargryter til høstens middager

Enkle middagsretter som kan lages i stor gryte er kjekt både til hverdags og helg. Vi har samlet ni vegetargryter du kan lage hjemme, kanskje får du en ny middagsfavoritt?

meksikansk gryte med VegMe vegodeig

En varmende gryterett om høsten er alltid godt. Det er enkel måte å spise grønnere på, uavhengig av om du bare vil redusere mengden kjøtt du spiser, eller ønsker et rent vegetarisk kosthold. 

Det finnes utallige varianter av gryteretter.  Dermed bør det også være enkelt å finne en gryte som passer din eller familiens smak, fra sterkt krydret til mild og rund.

Har du en travel uke er gryteretter også en middag det er lett å lage mye av, slik at du enten kan fryse ned porsjoner til senere eller ha rester stående i kjøleskapet til oppvarming.

1. Meksikansk gryte

For mange er meksikansk gryte et kjært barndomsminne og en familiefavoritt. Heldigvis er gryteretten enkel å lage fra bunnen av. Denne vegetariske varianten er laget med VegMe vegodeig og toppet med koriander, lime og creme fraiche.

Gå til oppskrift på vegetarisk meksikansk gryte

2. Chili sin carne

Chili sin carne er en populær vegetarmiddag som passer hele familien. Du kan krydre retten opp og ned i styrke, slik at den passer alles ønsker. Denne chiligryten er tilberedt med VegMe vegodeig som er mild og rund på smak, samtidig som den tar til seg de andre gode smakene i retten.

Gå til oppskrift på chili sin carne

3. Marokkansk gryte 

Lune retter med smak av Marokko er perfekt om høsten og da er en marokkansk gryte midt i blinken. La duften av krydrene fylle hjemmet og nyt en marokkansk aften hjemme. 

Gå til oppskrift på marokkansk gryte

4. Vegetarisk “viltgryte”

Selv om du skal spise mer plantebasert, trenger du ikke nødvendigvis å gi slipp på de kjente smakene. Denne vegetariske “viltgryten” med VegMe vegodeig gir deg smaken av jegergryte, helt uten spor av vilt. Toppet med rørte tyttebær har du en topp gryterett til søndagsmiddagen.

Gå til oppskrift på vegetarisk “viltgryte”

5. Krydret gryterett med garam masala

Det indiske kjøkken er en favoritt blant mange, og du kan absolutt lage vegetariske varianter av de fleste indiske middagsrettene. I denne krydrede gryteretten med garam masala er det brukt VegMe vegodeig som tar til seg smaken fra de aromatiske krydderne. Ønsker du den mindre eller mer krydret, kan du redusere eller øke mengden chili, så passer den både store og små.

6. Thaigryte med pulled

VegMe vegetar thaigryteThaimat er for mange kjent for å være spicy. Denne thaigryten med VegMe pulled marinert kan du justere styrken på ved å ha i så mye rød chili som du selv ønsker. Du kan også lage en mildere variant til ungene og toppe din egen porsjon med ønsket mengde chili.

Gå til oppskrift på vegetarisk thaigryte her

7. Boller Bourguignon

Bourguignon er fransk husmannskost på sitt beste og kommer opprinnelig fra regionen Bourgogne. Den er kjent for sin fyldige og kraftfulle saus. Boller Bourguignon har den velkjente smaken av Boeuf Bourguignon, men i stedet for storfekjøtt lager du den med VegMe vegoboller. En vegetarisk og mer hverdagslig variant, her er det bare å kose seg.

Gå til oppskrift på vegetar-bourguignon

8. Vegetar stroganoff

VegMe vegetar stroganoffHar du dårlig tid og trenger en rask middag til hele familien? Da lager du en stroganoff. Vegetarvarianten er laget med VegMe vegodeig som er mild på smak og lett tar til seg smaken fra sausen. Det finnes mange forskjellige varianter av stroganoff, så få med deg tipsene i oppskriften om variasjonene du kan gjøre.

Gå til oppskrift på vegetar stroganoff

9. Lapskaus med vegetarboller

VegMe vegetar lapskausEn skikkelig god lapskaus med flatbrød til, er for mange et must om høsten. Det er også en fin rett å lage dersom du har litt dvaske grønnsaker liggende. Følg oppskriften til punkt og prikke, eller bruk grønnsakene du allerede har liggende hjemme. Umami-smaken gjør VegMe vegoboller enkel å bruke til det meste. Dette blir fort en favoritt hos barna.

Gå til oppskrift på vegetar-lapskaus her