Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Disse vegetarrettene liker nordmenn best

Lurer du på hvilke oppskrifter som er mest søkt når vi ønsker oss vegetar-alternativer? Da bør du sjekke denne oversikten over de mest populære oppskriftskategoriene.

pulled bulgogi

Det begynner å bli noen år siden det ble en trend å spise mer vegetarisk, og stadig flere bevisste forbrukere velger plantebaserte alternativer i sitt daglige kosthold for å redusere inntaket av kjøtt.

Dette er gode nyheter for miljøet, fordi en vegetarrett har i gjennomsnitt halvparten av klimapåvirkningen som en kjøttrett. Det utgjør derfor en stor forskjell selv om du bare velger å spise vegetarisk en eller flere ganger i uken.

Etter hvert som kunnskapen rundt et vegetarisk kosthold har økt, har stadig flere oppdaget at også vegetarmat kan være mettende – det finnes jo flust av proteiner fra planteriket også! 

Dette ser vi også på statistikken fra søkemotorer som Google, der det er både tre- og firesifrede antall søk etter vegetaroppskrifter hver måned. Dette er noen av de mest populære søkene:

1. Vegetargryte

Enkle middagsretter som kan lages i stor gryte er kjekt både til hverdags og helg. Her har vi samlet ni vegetargryter du kan lage hjemme, kanskje får du en ny middagsfavoritt?

2. Vegetarburger

Å grille grønt blir stadig mer populært, i takt med at utvalget av plantebaserte burgere vokser. Her får du en oversikt over noen av de mest populære oppskriftene vi har på vegetarburger.

3. Vegetarlasagne

I mange oppskrifter på vegetarlasagne er kjøttdeigen byttet ut med forskjellige grønnsaker. Denne varianten ligner mest på den klassiske lasagnen, der vi bare har byttet ut kjøttdeigen med VegMe plantebasert vegodeig i stedet. Gå til oppskrift på vegetarlasagne her.

4. Vegetartaco

Du kan fint unne deg vegetartaco oftere enn bare på fredager! Her har vi samlet fire populære oppskrifter med lav vanskelighetsgrad, kanskje blir én av disse din nye tacofavoritt? 

Se våre oppskrifter på vegetartaco her.

5. Vegetartapas

Vegetartapas trenger ikke nødvendigvis å være så komplisert. Med VegMe og ferske grønnsaker er forberedelsene unnagjort i en fei!

Her får du tips og oppskrifter til vegetartapas

6. Vegetarpasta

Vegetarpasta er ikke nødvendigvis så vrient å lage, spørsmålet er oftere “HVA skal vi lage?”. Vi foreslår enten en vegetarisk pasta alfredo, eller hva med bakt pastagrateng? Har du dårlig tid eller ikke mulighet til å lage maten selv, kan du også teste ferdigretten VegMe pasta bolognese.

7.Vegetarpizza

Hvit vegetarpizza, spicy vegetarpizza eller en helt enkel hverdagspizza? Her får du inspirasjon til 5 digge toppinger vi elsker på vegetarpizzaen!

Få inspirasjon til din neste vegetarpizza her