Fennikel «slaw» med eple og brokkoli

Bilde av fennikel «slaw» med eple og brokkoli

Ingredienser:

  • 1 fennikel
  • 1 eple
  • 1 brokkolistilk
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts flytende honning
  • 3 ss hakket persille
  • Salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

I denne friske og supersprø råkostsalaten kombineres fennikelens milde lakrissmak med eplets sødme og friskhet. Har du en brokkolistilk tilgjengelig er dette en perfekt måte å få brukt den på. Har du ikke, kan du bruke et ekstra eple. I tillegg til sitronsaft i dressingen passer det godt med noen dråper appelsinsaft, og krydre gjerne med en liten klype knuste fennikelfrø for å understreke lakrissmaken i salaten.

1. Rens og skjær fennikel og eple i tynne skiver. Skrell og skjær brokkolistilken i tynne strimler.
2. Visp sammen yoghurt, sitronsaft, olivenolje og honning. Smak dressingen til med salt og pepper.
3. Bland dressingen sammen med grønnsakene. Bland 2 ss av persillen sammen med salaten og dryss over resten til slutt.

 

Nøkkelord: fennikel, eple, brokkoli