Julekrydret rødkål

Bilde av julekrydret rødkål

Ingredienser:

4–6 personer

  • 1 mellomstor rødkål
  • 2 ss smør
  • 1 dl ferskpresset appelsinjuice
  • 1 dl balsamicoeddik
  • 2 dl solbærsaft
  • 1 ts knust allehånde
  • 1 kanelstang
  • 2 stjerneanis
  • 2 tørkede fiken
  • 1 ½ ts salt 
  • Kvernet pepper
  • Rips og hakket persille til pynt

Slik gjør du:

Skyll kålhodet, fjern eventuelt de ytterste bladene hvis de ikke er pene og del kålhodet i fire båter. Finsnitt rødkålen, ikke bruk den tykke midtstilken. Smelt smøret i en passende kjele og fres kålen under omrøring til den faller litt sammen. Tilsett de andre ingrediensene unntatt fiken. Kok opp og la det surre/småkoke under lokk i ca. 30 minutter, rør om av og til. Ta av lokket, tilsett hakket tørket fiken og la rødkålen surre/småkoke videre uten lokk i ytterligere 30 minutter. Juster smaken med salt og pepper og rør gjerne inn litt ribbefett/ribbesjy før servering. Pynt med rips og hakket persille hvis ønskelig. 

 

Nøkkelord: Rødkål, Kål