Grønnsaksruller med mango og frisk ingefær- og chilidipp

Bilde av grønnsaksruller med mango og frisk ingefær- og chilidipp

Ingredienser:

12 stk

  • 12 runde rispapir, ca. 20 cm i diameter
  • 1 stor mango
  • 1 slangeagurk
  • 6 små vårløk
  • 12 friske mynteblader 
  • 12 friske korianderblader
  • 12 basilikumblader
  • ½ crispisalat

Dipp:

  • 1 rød chili
  • 3 hvitløkfedd
  • 25 g revet frisk ingefær
  • 1–2 sitrongress
  • 1 dl grovhakket koriander
  • 120 g brunt sukker
  • 6 ss fiskesaus, Nam Pla
  • 3 lime, revet skall av 1 og saften fra alle

Slik gjør du:

Rens og riv salaten i store biter. Del slangeagurken på langs og skrap ut den bløte kjernen. Skjær agurk, vårløk og mango i tynne staver. Bløtlegg rispapiret i ca. 10 sekunder i varmt vann, det kan være lurt å lage en om gangen, i hvert fall i starten. Legg det myke papiret på en ren fjøl og glatt det ut mest mulig. Legg et salatblad fra midten av papiret og ut til kanten. Legg på noen agurkstaver, mango, vårløk og et blad mynte, basilikum og koriander. Pakk rispapiret stramt rundt fyllet og brett slik at den ene siden forblir åpen. Dekk til de ferdige rullene med et fuktig kjøkkenhåndkle mens du lager resten. 

DIPP: Ta av de ytterste harde stilkene på sitrongresset. Finhakk den myke kjernen. Hakk chili (fjern frøene for en mildere saus) og hvitløk. Kjør alle ingrediensene sammen til en jevn saus i en hurtigmikser.

Tips:
Denne dippen kan også brukes som dressing til asiatiskinspirerte salater eller som dipp/saus til kylling, hvit fisk og skalldyr.

Nøkkelord: Mango, Agurk, Vårløk