Grønn salat

Bilde av grønn salat

Ingredienser:

  • Friske salatblader, velg gjerne forskjellige typer som grønn og rød lollo, crispisalat og ruccula .
  • Ferske urter som basilikum, persille og gressløk.

Slik gjør du:

Frisk grønn salat er det perfekte følge til et utall av retter og et supert utgangspunkt når du vil komponere din egen favoritt. 

Bruk forskjellige typer salat som gir forskjellig smak og konsistens. Vask og tørk salaten godt. Det er viktig for at dressingen skal henge på bladene. En håndfull friske urter setter en ekstra spiss på det hele. Basilikum, persille, gressløk, koriander, dill, kjørvel, Estragon eller mynte. Finhakket sjalottløk, litt knust flaksalt og kvernet pepper er også viktige ingredienser.

Visp sammen verdens enkleste dressing bestående av 1 del ferskpresset sitronsaft og 3 deler olivenolje. Bland inn dressingen rett før servering så unngår du at salaten klapper sammen.

TIPS:
Sprø krutonger, frø og nøtter gir fylde, smak og «krønsj». Tilsett rå, kokte eller grillede grønnsaker etter eget ønske. Frukt som plommer, eple, moreller, jordbær og bringebær gir både friskhet og sødme. Gjør det grønt og superenkelt, eller komponer din egen sommerfavoritt!

Nøkkelord: Salat